Vuit de cada cent conductors controlats de matinada donen positiu per alcoholèmia 

La policia va detenir 78 persones durant el mes de juliol per estar al volant sota els efectes de l’alcohol o les drogues; 61 dels arrestos es van produir entre les 10 de la nit i les 6 del matí

-
-
Vuit de cada cent conductors aturats de matinada per la policia donen positiu al control d’alcoholèmia. En global, i arran de la campanya duta a terme pel cos d’ordre aquest juliol, cinc de cada cent controlats conduïen amb un índex d’alcohol a la sang superior al permès. Durant el període indicat, s’han detingut 78 persones -van superar el 0,8 o van donar positiu a l’examen de drogues- i 49 més han estat sancionades per la via administrativa. En total, s’han dut a terme 2.658 controls.

El perfil del detingut, a grosso modo, és un home resident, d’entre 26 i 40 anys, que condueix entre les 10 de la nit i les 6 del matí amb un índex d’alcohol situat en la franja baixa però ja en la banda que té efectes penals. És a dir, que acaba donant entre 0,81 grams d’alcohol per litre de sang i 1,20. De les 78 persones detingudes, tres s’havien vist involucrades en accidents de trànsit amb danys materials i tres més amb sinistres en què hi va haver ferits.

El perfil del detingut és un home resident, d’entre 26 i 40 anys, que condueix de nit o matinada amb un índex d’alcohol situat entre els 0,81 i els 1,20 grams d’alcohol per litre de sang

La majoria dels controls es van fer entre les 10 de la nit i les 6 de la matinada. També és en aquesta franja quan es donen més alcoholèmies positives. Així, durant el passat mes de juliol es van dur a terme 1.252 controls, dels quals 102 van donar positiu. 61 van comportar la detenció, 38 van originar una sanció per alcoholèmia i 3 més per droga. El percentatge de positius més baix es dóna entre les 2 de la tarda i les 10 de la nit. En aquesta franja es van practicar 967 controls, dels quals setze van ser positius (11 detencions i 5 sancions). De les 6 del matí a les 2 de la tarda hi va haver 9 positius entre els 439 controls (amb sis arrestos i tres sancions).

La immensa majoria dels detinguts van ser homes i residents. En concret, 67 homes per 11 dones i 65 residents per 13 no residents. 25 dels arrestats tenien entre 18 i 25 anys; 31 entre 26 i 40 i 22 superaven el llindar de la quarantena. Només dels dos dels arrestats van superar els 2 grams d’alcohol per litre de sang. I ho van fer per poca (2,01 i 2,03). Només una de les persones arrestades barrejava alcohol amb drogues i tres conduïen sota els efectes dels estupefaents.

Amb l'esmentada campanya de controls, “la direcció del cos vol fer palès novament que la suma d’alcohol i volant és del tot inviable. L'objectiu d’aquesta campanya ha estat conscienciar els conductors del risc que implica aquests tipus de conductes per ells mateixos i per la resta d'usuaris de la xarxa viària”. La policia lamenta que “tot i haver publicitat activament la present campanya, es constata que el nombre de controls positius realitzats en la franja horària de 22 hores a 06 hores, ha estat del 8'15 %.”

Comentaris

Trending