Voluntaris experts en tenir cura d’animals engeguen un servei per poder cuidar de gossos i gats de confinats o malalts 

Sota l’empara de la Creu Roja i amb l’autorització de diversos ministeris, són una vintena llarga de persones que a poc a poc s’aniran activant

-
-
Amants dels animals -alguns d’ells professionals de la matèria- s’han organitzat al tomb de la Creu Roja i amb el suport de diversos ministeris (Agricultura, Afers Socials i Salut) amb l’objectiu de poder fer-se càrrec temporalment de la cura de les mascotes d’aquelles persones que per raons ‘obligades’ no poden cuidar-les degut a la crisi del coronavirus. Especialment, malalts, confinats o persones de risc que s’han de protegir quedant-se a casa. És el grup que s’ha passat a denominar Voluntaris Covid19 per Animals de Companyia.

La Creu Roja és qui filtrarà les necessitats d’aquells que requereixin el servei. Durant el cap de setmana s’ha estat organitzant i durant el dia d’avui ha arribat l’autorització governamental amb el corresponent protocol d’actuació que han de seguir els voluntaris tant per protegir-se ells com per no afegir riscos associats a aquelles persones que estiguin confinades als domicilis on hagin d’anar a buscar animals domèstics ja sigui per treure’ls a passejar o alimentar-los, per exemple. Ja s’ha fet com a mínim un primer servei. Encara que inicialment es pensa en gats i gossos, essencialment, la xarxa és més àmplia, i inclou des d’ocells a peixos, sobretot en aquells casos que una persona que visqui sola hagi hagut d’ingressar a l’hospital, per exemple.

La Creu Roja, que es pot contactar al 808225, és també qui s’encarrega de subministrar els elements de protecció necessaris a les persones que es presten voluntàries per oferir el servei, que a nivell de personal es coordina des del grup de voluntariat del ministeri d’Afers Socials. Aquest servei encara accepta més persones que s’hi puguin sumar. Més encara si a més a més de tenir empatia amb els animals tenen certs coneixements sanitaris. Poden contactar amb el correu electrònic joventut_voluntariat@govern.ad o trucar al 188.

 

Comentaris (1)

Trending