Vilarrubla recorda que la rebaixa de sou als eventuals és una decisió de la Batllia

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior afirma que l'objectiu és anar consolidant places fixes de mestres

El cap de Govern, Xavier Espot i la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla durant la seva vista a una escola aquest dimarts.
El cap de Govern, Xavier Espot i la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla durant la seva vista a una escola aquest dimarts.
La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla ha dit en referència a la rebaixa del sou dels treballadors eventuals que estan complint una sentència de la Batllia i l'únic que s'ha fet és executar-la. De fet, s’ha eliminat l’efecte que va tenir l’increment d’IPC aplicat el 2011 i/o al 2012 en considerar-se il·legal atès que en aquella època estava en vigor una normativa que va aplicar una retallada a determinats sous.

Vilarrubla ha reconegut aquest dimarts que "és cert que la informació va arribar a l'abril, i ha quedat una mica al darrere i potser ara ha agafat per sorpresa". En funció del nivell salarial que es tingui, aquesta reducció, pot ser de 40, 70 o fins i tot 100 euros.

En relació amb aquesta tema, la ministra ha afirmat que la idea és convertir molts d'aquests eventuals en fixos "per bé que falta definir la temporització. És tot un canvi però la idea és anar consolidant places fins que ens permeti el sistema. Sempre haurem de tenir un marge d'eventualitat perquè hem d'estar pendents de la demografia del país i del tancament i obertura d'aules però l'objectiu és tenir plantilles molt fixes per garantir tant la qualitat de l'ensenyament com l'estabilitat laboral de les persones".

Sobre l'inici del curs ha subratllat que no hi ha hagut cap incidència. "Ha estat un molt bon començament de curs. Evidentment sempre a l'inici hi ha d'haver ajustaments a tot allò que es planifica sobre paper i estem treballant perquè això acabi de funcionar al cent per cent. Estem contents de l'inici".

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending