Vendrell agafarà les regnes d’higiene i medi ambient al comú d’Escaldes

Els socialdemòcrates avancen en la definició del cartipàs, on Valentí Closa agafarà Cultura i Joao Lima i Toni Fernández s’ocuparan de joventut

Vendrell, en l'acte de promesa del càrrec.
Vendrell, en l'acte de promesa del càrrec.

La nova majoria del comú d’Escaldes-Engordany, liderada per Rosa Gili i Quim Dolsa, comença a tenir tancada la distribució de tasques que hi haurà dins del comú i que s’haurà d’aprovar en la primera sessió plenària de la corporació. Cèlia Vendrell, fins ara consellera de la minoria i número 3 de la candidatura, agafarà les regnes d’higiene i de medi ambient, mentre que Valentí Closa es farà càrrec de cultura. Per últim, el departament de joventut el portaran conjuntament, justament, els dos joves de la llista que van ser elegits, Joao Lima i Toni Fernández.

La majoria socialdemòcrata té pràcticament definit quin serà l’organigrama del comú escaldenc. És a dir, quines conselleries agafarà cadascú dels elegits. Una de les més significatives serà la que recaurà a les mans de Vendrell, que es farà càrrec de les àrees d’higiene i medi ambient. Decisió lògica ja que, a nivell professional, qui acumula vuit anys a la minoria fa anys que té una empresa centrada en aquest àmbit.

Per la seva banda, un dels nouvinguts, Valentí Closa, agafarà, segons les fonts consultades per Altaveu, les regnes del departament de Cultura. Un altre àmbit que ja està definit és el de joventut, que es repartiran, justament, els dos consellers més joves sortits de les eleccions del 15-D: Joao Lima i Toni Fernández. És un àmbit que, especialment el primer, controlen a la perfecció, ja que Lima va ser fa uns anys president del Fòrum Nacional de la Joventut.

Més enllà dels consellers electes, el PS també ha tancat la incorporació d’algun càrrec de confiança. En concret, el responsable de comunicació. Serà Ferran Rabanaque, històricament vinculat a l’entorn liberal, però a qui Gili valora de forma especialment positiva la tasca feta com a responsable de les dues darreres campanyes electorals, la de l’abril passat amb d’Acord i la de les comunals. Cerni Escaler assumirà la secretaria general que durant quatre dècades ha liderat Àngel Grau.

Comentaris

Trending