Vela i Costa seran els secretaris d’una Sindicatura per a la qual el PS presenta Gili i Salazar com a alternativa

Les candidates socialdemòcrates no tenen cap possibilitat de superar la proposta demòcrata, que tot apunta que tindrà el suport liberal

-
-
Susanna Vela i Ferran Costa seran els secretaris de Sindicatura i formaran ‘equip’ amb les candidates demòcrates Roser Suñé i Meritxell Palmitjavila. Tot i que en principi no té cap possibilitat de fructificar, el Partit Socialdemòcrata (PS) ha presentat una proposta alternativa de síndiques, amb Rosa Gili i Judith Salazar.

La socialdemòcrata Vela i el liberal Costa no tindran cap problema per sortir elegits atès que seran els únics candidats a les dues secretaries. Demòcrates ja va anunciar aquest dilluns que no proposaria cap conseller per a secretari i des de l’endemà de les eleccions terceravia també ha anunciat que renuncia a ostentar cap càrrec.

Els socialdemòcrates han decidit a darrera hora visualitzar l’alternativa als demòcrates presentant una proposta formal a liderar l’òrgan de govern del Consell General. D’aquesta manera, Rosa Gili i Judith Salazar serien les candidates a síndica general i subsíndica general del PS. Però aquesta proposta no té, en principi, cap possibilitat de tirar endavant. Tot apunta, fins i tot, que la proposta demòcrata amb Suñé i Palmitjavila acabi obtenint el suport liberal. 

El desenllaç final de tot plegat, però, no se sabrà fins dijous al tomb del migdia. A les 12 està programat l’inici de la sessió constitutiva del nou Consell General, on a banda d’assumir el càrrec els 28 nous consellers sorgits de les urnes, s’escull també la Sindicatura. Alhora, es començarà a posar en marxa la configuració de les comissions legislatives. La setmana següent caldrà presentar candidats a cap de Govern.

Comentaris (1)

Trending