Vall Banc assegura haver guanyat 11,8 milions d'euros en els vuit mesos que va operar el 2016

Comentaris

Vall Banc, l’hereu de BPA, assegura que durant els primers vuit mesos d’operativa sota la tutela del fons voltor americà JC Flowers hauria aconseguit uns beneficis de 11,8 milions d’euros. L’entitat gestiona 2.251 milions d’euros en recursos, molts dels quals es mantenen al banc atès que estan bloquejats a Suïssa -la renda variable de Credit Suisse- i presenta 122 milions d’euros de fons propis gràcies a l’execució dels ‘cocos’ als quals els donava dret la resolució de l’AREB de l’abril de l’any passat, per la qual es creava el banc pont.

Vall Banc ha fet públiques aquest dimarts algunes de les dades del balanç obtingut durant el 2016. Segons la direcció de l’entitat, els resultats són molt millor del previsible “tot i les difícils condicions dels mercats andorrà i europeu”. El banc, amb uns actius de 831 milions d’euros i unes inversions creditícies netes de 365 milions, ostenta una ràtio de solvència del 31,19% (el mínim és del 10%) i una ràtio de liquiditat del 54,46 %, davant del mínim del 40 % que marca la llei.

El conseller delegat de Vall Banc, Christoph Lieber, que s’ha deslligat del dia a dia de l’entitat per centrar-se en altres projectes personals als quals també està lligat JC Flowers, ha afirmat, segons un comunicat de l’entitat, que “els resultats de 2016 indiquen que anem pel bon camí. El rendiment de Vall Banc durant el primer any de vida ha superat totes les previsions inicials, i és obvi que la nostra visió i la filosofia convencen els clients. Seguim compromesos amb la voluntat de proporcionar-los serveis i tecnologies d'avantguarda que vagin més enllà dels estàndards habituals per satisfer els seus desitjos i expectatives millor que cap altre banc».

En aquest sentit, el 2016, Vall Banc va aconseguir fites fonamentals per convertir-se en el primer banc andorrà en gestió de patrimoni. Aquest esforç ha dut a col·laborar amb BlackRock, la gestora d'actius més gran del món, tal com es va anunciar el 30 de març de 2017. «L'èxit que Vall Banc va obtenir l'any passat és remarcable. El nostre objectiu és invertir una suma considerable en la digitalització dels productes i serveis de Vall Banc, entre altres àrees essencials, per seguir creixent. Per a això, tenim previst invertir més de 10 milions d'euros només en les noves tecnologies del banc durant els propers anys», afegeix Lieber.

Comentaris

Trending