Una joieria denuncia que li han venut gat per llebre i li han estafat 10.000 euros

Els responsables de l’establiment, al nucli antic d’Andorra la Vella, van acordar la compra d’unes suposades monedes d’or que els venedors van ‘alterar’ a darrera hora

-
-
La policia investiga una presumpta estafa de la qual haurien estat víctimes els responsables d’una joieria del nucli antic d’Andorra la Vella. Els propietaris de l’esmentat establiment haurien pagat prop de 10.000 euros pel que havien certificat que eren unes monedes d’or. Però després de fer els tractes pertinents i haver abonat la quantitat convinguda, i quan es disposaven a fondre els objectes, haurien descobert que no era allò que es pensaven. Per la qual cosa els denunciants estarien convençuts que a darrera hora els venedors els haurien canviat les peces.

La compra-venda es va perfeccionar dilluns, després d’uns dies de suposada negociació. Però la presumpta estafa no hauria estat descoberta fins dimecres, i va ser llavors quan els responsables de l’establiment van requerir la policia, una unitat d’investigació de delictes contra el patrimoni ja hauria començat a tractar la qüestió. Les fonts policials consultades no han pogut confirmar l’existència d’una denúncia formal ja escrita. Encara que pot ser aviat si s’ha de fer algun tipus de taxació o similar.

Però suposadament aquests passos ja s’haurien d’haver donat abans de l’operació feta dilluns. De fet, des de la joieria estan convençuts que les monedes presumptament d’or que els haurien ofert dos individus eren realment el que deien les certificacions. I que seria en algun moment que no podrien concretar quan les peces suposadament bones, originals i valuoses haurien estat bescanviades per unes altres pràcticament idèntiques però sense cap mena de valor.

Dimecres s’hauria anat a fer el procés de fosa de les monedes i és quan s’hauria descobert el frau. Aquest tipus d’estafes no són habituals al Principat però tampoc no és un fet inèdit. Els dos individus venedors probablement formarien part d’una xarxa d’especialistes en processos fraudulents d’aquesta naturalesa. La investigació està oberta i, per ara, no es té ni cap pista clara que condueixi als autors del presumpte frau i, per tant, menys encara s’ha practicat cap detenció.

Etiquetes

Comentaris

Trending