Una firma d'un dels promotors inicials de Valora es queda la gestora de Banco Madrid

Comentaris

Una firma d\'un dels promotors inicials de Valora es queda la gestora de Banco Madrid
Una firma d\'un dels promotors inicials de Valora es queda la gestora de Banco Madrid

Un dels principals promotors, al seu dia, de la gestora financera Valora, Carles Tusquets Trias de Bes, ha adquirit la també gestora de fons de Banco Madrid a través de la firma Trea Asset Management. Tusquets, per via de Fibanc, avui Banco Mediolanum, va ser un dels primers accionistes, juntament amb Andbank, de la firma andorrana que el 2007 es va immersa en una greu crisi que la va portar a la fallida després de generar unes pèrdues de més de 20 milions d’euros.

Trea Asset Management ha tancat els darrers dies la compra de la gestora de Banco Madrid, una operació que ha estat autoritzada per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i que suposa un canvi de control en la societat gestora. Segons ha precisat Banc Madrid Gestió d'actius al supervisor, aquesta operació, que es va formalitzar el passat 17 de febrer, genera a favor dels partícips dels fons d'inversió gestionats per l'entitat un "dret de separació".

L'administració concursal de Banco Madrid, integrada per Legal y Económico Administradores Concursales, Data Concursal i l'agència estatal espanyola de l'Administració Tributària, va anunciar el passat 22 d'abril la venda de la gestora de l'entitat per 16,5 milions d’euros. Trea Asset Management es va imposar a les propostes de la gestora de Banco Santander (Santander Asset Management), la sucursal espanyola de Storm Harbour Securities i Ahorro Corporación Gestión. Les ofertes d'aquestes tres entitats no van ser revelades.

La fallida de Valora continua oberta deu anys després que esclatés el cas. I la investigació penal, que els darrers anys ha assumit també la batlle especialitzada Canòlic Mingorance, també està en marxa. La instrucció s’impulsa darrerament a batzegades després d’estar molt temps en somort. Deu anys i més de vint milions després no hi ha ni un sol processat. I l’única persona sobre la qual s’assenyala ara alguna responsabilitat és l’exdirector de la gestora i home de confiança d’Andbank Xavier Felipó.

Comentaris

Trending