Una fabricant espanyola d’ascensors compra Otis Andorra per més de 4 milions d’euros

A través d’un moviment accionarial comunicat recentment al regulador borsari, Zardoya Otis adquireix la seva filial andorrana, que el 2017 tenia 12 empleats i facturava 1,4 milions

-
-
Otis Andorra torna a casa, per dir-ho així. La fabricant d’ascensors i escales mecàniques espanyola Zardoya Otis ha adquirit a United Technologies Holdings, el seu accionista majoritari, de la totalitat de les accions d’Otis Lliset (Otis Andorra). L’operació, que s’ha comunicat recentment a la Comissió Nacional del Mercat del Valor (CNMV) en ser cotitzant l’adquirent a la borsa de Madrid, es va tancar el 27 de desembre per 4.280.000 euros.

Otis Andorra és una societat domiciliada al Principat i que es dedica principalment i gairebé en exclusiva al manteniment d’ascensors a Andorra, amb una ingressos, el 2017, d’aproximadament 1,4 milions d’euros i dotze empleats. La compra de la filial andorrana per part de Zardoya Otis és considerada “una bona oportunitat de negoci” que permetrà al grup espanyol “incrementar la seva presència internacional”.

Zardoya Otis va registrar un benefici net consolidat de 145.700.000 d'euros en el seu exercici fiscal 2018, un 4,6% menys que l'any anterior, segons les dades comunicades a la CNMV. La xifra total de vendes consolidades de la companyia en el període l'1 de desembre de 2017 al 30 de novembre va pujar a 784.400.000 d'euros, un 0,8% més. El resultat brut d'explotació (Ebitda) de Zardoya Otis a tancament de l'exercici es va situar en els 208,7 milions d’euros, una xifra un 5,5% inferior a l’obtinguda l’any anterior.

La compra d’Otis Andorra es va acordar el 27 de juliol en una reunió del consell d’administració de Zardoya en què els consellers dominicals d’United Technologies Holdings es van abstenir. A petició de l’esmentat consell d’administració, un assessor independent havia realitzat prèviament amb caràcter previ a la compra una valoració d’Otis Andorra i va confirmar que el preu acordat es trobava dins del rang estimat per l’esmentat consultor.

Comentaris

Trending