Una esllavissada malmet la zona de pícnic de la cascada de Moles

Protecció Civil, COEX i geòlegs analitzen els terreny per assegurar que la muntanya no estigui més inestable del compte

Llengua de terra caiguda sobre el berenador amb un bomber comprovant la situació.
Llengua de terra caiguda sobre el berenador amb un bomber comprovant la situació.
La muntanya ha caigut, literalment, sobre la zona de pícnic que hi ha a tocar la cascada de Moles.  L’espai d’esbarjo hauria quedat força malmès tot i que això, ara per ara, seria el menys important. L’esllavissada, que hauria succeït entorn de les 4 de la tarda, sortosament no ha enganxat ningú. Ara mateix la zona està precintada mentre responsables de Protecció Civil valoren almenys visualment amb un geòleg l’estat del terreny. I si aquest presenta algun perill que obligui a adoptar alguna mesura més de la presa fins ara.

En la seva ‘caiguda’, la muntanya s’ha endut més d’un arbre. En principi, segons les fonts consultades, la canal per on transcorre el salt d’aigua no s’hauria vist afectada. Un particular hauria avisat els bombers de la situació a les 4 de la tarda i a partir de llavors s’han activat diversos cossos i serveis per, primer, confirmar que no hi havia ningú atrapat i, després, i a banda de retirar la terra que en molt poca quantitat havia arribat a prop de la calçada, començar a analitzar l’estat del terreny.

Veïns de la zona amb els quals ha contactat l’Altaveu i que viuen molt a prop de la cascada han mostrat la seva preocupació davant la possibilitat que hi puguin haver algunes rèpliques en el mateix punt o en altres llocs propers de la mateixa muntanya. Prop del salt d’aigua hi ha una promoció d’habitatges que malgrat disposar de la consegüent protecció, ara mateix, segons els consultats, no les té totes. A nivell veïnal, és clar. No recorden haver vist en èpoques recents una esllavissada com aquesta en el mateix punt.

Arran de l'esllavissada de terra, i per precaució, s'ha tallat un carril de la carretera general CG-2, que aquest dissabte continua inservible. I, també es manté precintat el berenador. La nevada caiguda durant la nit i matinada d'ahir i que, de forma més suau, continua fent acte de presència, tampoc no convida a usar la zona de pícnic. Però el cert és que caldrà avaluar els danys soferts.

Comentaris

Trending