Una de cada quatre queixes que rep el servei d’atenció al consumidor és per problemes amb allotjaments turístics

Les queixes es van reduir en un 10% el 2007 respecte de l’any anterior alhora que augmentava el nombre de casos en què s’acaba arribant a una solució pactada sense necessitat de sanció

Comentaris

-
-
El nombre de reclamacions, en global, que els usuaris presenten al servei d’atenció al consumidor (SAC) es va reduir el 2017 per segon any consecutiu. En canvi, s’incrementen les queixes contra allotjaments turístics, que acumulen una de cada quatre incidències presentades a l’esmentat departament. Això sí, com més va, més se sol trobar una solució pactada, sense que finalment s’hagi d’imposar cap sanció a l’establiment denunciat. L’any passat només es van imposar tres sancions.

Després de quatre anys de creixement continuat, les reclamacions dirigides al SAC s'han reduït en un 10% el 2017. El servei va rebre 632 reclamacions. La majoria s’han rebut mitjançant formulari electrònic, dirigit directament al SAC. Principalment les han fetes ciutadans d'Andorra (47%) i visitants espanyols (el 46%). Els principals sectors que esdevenen objectiu de requeriments són els allotjaments turístics (26,74%), la venda de productes electrònics (9,65%) i la venda i reparació de vehicles (9,8%). 

El 2017 s’ha observat també un increment de les reclamacions en el sector dels allotjaments turístics: 169 de les 632 totals provenien d’aquest sector, el que suposa que més d’una de cada quatre queixes rebudes tenia a veure amb l’allotjament turístic. S’han tramitat tres propostes d’expedients sancionadors, vuit menys que el 2016 ( caiguda del 0,5%): dos expedients corresponen al sector de l’electrònica i un al sector de vehicles, amb un import total de sanció de 8.450 euros.

Es destaca que en la majoria de les reclamacions es troba una solució entre les parts afectades 406 (66,6%), alhora que es ressalta la tendència a la baixa de les reclamacions per a les quals no s’arriba a un pacte: 21 (baixada del 4,1%). S'estima que al 2017 la mitjana de dies per resoldre la reclamació ha estat de 7,35, i es manté així el període mitjà de resolució respecte l’any anterior. 

Des del SAC se segueix apostant per la realització de polítiques i campanyes d'informació i divulgació, dirigides tant al consumidor com al comerciant, alhora que es duen a terme controls eficaços, tot amb l’objectiu d’assegurar una bona qualitat dels serveis oferts a Andorra, i mantenir així els bons resultats pel que fa a la disminució de les reclamacions.

Comentaris

Trending