Una de cada dues queixes al Raonador és pel preu dels lloguers

Reivindica a la Comissió Nacional d'Habitatge que els comuns facin del tema una prioritat

Una reunió de la Comissió Nacional d'Habitatge.
Una reunió de la Comissió Nacional d'Habitatge. SFGA
El Raonador del Ciutadà, Marc Vila ha pres part a la Comissió Nacional de l'Habitatge amb una reivindicació clara: que els comuns facin del tema una prioritat. Actualment, una de cada dues queixes al Raonador està vinculada amb el preu dels lloguers. Segons el Raonador, els lloguiers s'haurien de congelar fins que es trobin solucions estructurals. Des d'aquest divendres, la Comissió passa a ser Taula d'Habitatge.

La Comissió Nacional d'Habitatge s'ha reunit aquest divendres presidida pel cap de Govern, Xavier Espot. Durant la trobada, el Raonador del Ciutadà, Marc Vila ha demanat que els comuns facin del tema de l'habitatge una prioritat. També ha explicat que una de cada dues queixes que rep està relacionada amb el preu dels lloguers, que, segons ell, s'haurien de congelar.

Sobre aquest tema, el ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy ha recordat que la posada en marxa de la llei de mesures urgents, que inclou la pròrroga dels contractes de lloguer, ha frenat l'augment de preus tot  i que no es partidari que "s'etenitzi". Filloy també s'ha referit a la creació de l'Institut Nacional de l'Habitatge que encara es troba en una fase preliminar.

La Comissió nacional d’habitatge es converteix en la Taula d’habitatge

A la propera reunió de la Comissió que serà el mes de setembre hi haurà més informació. Pel moment, alguns integrants del departament d'habitatge visitaran diversos països europeus per veure quins models utilitzen i, entre ells, el que es podria adaptar millor a les necessitats d'Andorra. La reunió d'aquest divendres ha servit també per convertir la Comissió en Taula d'Habitatge.

El nou ens, que recull i consolida tota la feia feta fins ara per la comissió, té com a objectiu crear un òrgan consultiu i de participació que sigui el punt de trobada dels agents andorrans públics i privats implicats en l’habitatge. L’objectiu és contribuir al diagnòstic de la situació, al disseny de propostes adreçades a la millora i per fer el seguiment de les actuacions que s’emprenguin. El decret de constitució de la taula serà aprovat pel consell de ministres del proper dimecres. En la intervenció inicial, Espot ha demanat i encoratjat a tots els actors implicats en la situació, tant públics com privats, a accionar les palanques pròpies per impulsar accions efectives i sostenibles a llarg termini.

 

 

 

 

                                                  -


                                                                                                         

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending