Solucionats els problemes de comunicació que han deixat fora de joc caixers automàtics

L’avaria, que també hauria dificultat l’operativa dels TPV, s’hauria resolt unes quatre hores després d'iniciar-se

-
-
Un tall de fibra òptica a Catalunya que ha afectat la central de telecomunicacions d'Adrall, que és el canal de sortida cap a l’Estat espanyol més habitual d’Andorra Telecom, ha mantingut inutilitzats durant unes quatre hores la totalitat dels caixers automàtics de dos bancs del país: Crèdit Andorrà i VallBanc. La resta ha patit algunes complicacions, especialment BancSabadell, que mentre ha durat la incidència ha anat funcionant a estones a través d'una línia alternativa.

L’avaria també ha dificultat l’operativa dels TPV, i en aquest cas eren els comerciants, les empreses, els que han hagut de forçar la maquinària per poder ‘sortir’ per la línia d’alguna de les entitats que sí que poden funcionar amb normalitat. El hub de comunicacions afectat pel tall de fibra òptica és emprat per Andorra Telecom, però sortosament pel servei del país, només ha afectat, en major o menor mesura, les línies de comunicació dels caixers dels tres bancs esmentats. 

En canvi, l’avaria ha causat molts més problemes a l’altre cantó de la frontera. Operadores de l’Estat espanyol com ara Vodafone, Orange o Cadí Telecom han tingut moltes dificultats per poder comunicar-se amb normalitat. De fet, molts dels seus serveis han caigut. Des d’Andorra Telecom han informat que són conscients de la problemàtica però que no hi havia res que estigués al seu abast. Les previsions han estat encertades i l'avaria s'ha pogut resoldre avui mateix; de fet, unes quatre hores després que la incidència s'hagués mostrat amb tota la seva força. 

Tant fonts d’Andorra Telecom com de les entitats bancàries afectades han demanat disculpes als seus clients alhora que han lamentat no poder fer-hi res ni tan sols per agilitar la solució del problema. Tots els implicats eren conscients de la ‘gravetat’ de la situació, un divendres a la tarda preàmbul d’un cap de setmana de tres dies per a molts dels ciutadans del país. Des de poc abans de les 6 de la tarda la situació s'hauria normalitzat.

Comentaris (4)

Trending