Un sanitari cubà dóna positiu per coronavirus i ara cal veure si s'ha d'aïllar la resta

Els 39 professionals de la medicina i la infermeria van viatjar junts des de l’Havana però ho van fer sempre amb mascareta i ara cal establir un protocol epidemiològic

-
-
Els responsables d’epidemiologia del ministeri de Salut estan treballant a marxes forçades en l’establiment d’un protocol sobre els sanitaris cubans. Les proves que es van realitzar dilluns han confirmat un positiu entre els professionals de la medicina i la infermeria vinguts de Cuba. I ara cal veure com actuar amb la resta de membres de la delegació per no propagar el coronavirus entre ells i entre aquells que poguessin atendre. Més enllà del risc de contagi que hi hagi ja pel fet d’haver estat tant temps junts.

La persona que ha donat positiu de Covid-19 no ha presentat símptomes fins ara i mentre se li repeteix la prova per assegurar el diagnòstic -encara que es dóna per fet que el positiu és correcte- s’està treballant en l’establiment d’un protocol per veure com cal actuar amb la resta de la delegació. Aïllar-los tots suposaria perdre les mans d’aquests professionals les dues setmanes que s’esperen de suposada màxima activitat de la malaltia.

Les fonts consultades properes a l’estudi que s’està fent han explicat que durant tot el viatge tots els professionals van viatjar amb mascareta. La malaltia, en principi, l’hauria agafat el sanitari infectat a Cuba mateix, atès que el virus triga entre quatre i cinc dies a poder-se veure, a poder-se positivar. Tots els sanitaris cubans van estar moltes hores junts, també durant les recepcions, les formacions i fan estada al mateix hotel. Per tant, caldrà mirar molt bé com s’actua. 

“Cal establir un protocol adient”, han explicat les fonts, fent referència la fet que s’ha d’establir un equilibri entre el fet de poder usar el màxim de personal vingut de Cuba però, alhora, assegurant que no hi pot haver transmissió de la malaltia per aquesta via, perquè podria ser pitjor el remei que la malaltia. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha assegurat que la incorporació d'aquests sanitaris cubans serà més gradual del que inicialment s'havia plantejat. Però que s'ha de mirar la forma que puguin reforçar les àrees més coixes tan aviat com sigui possible.

Comentaris (28)

Trending