Un nen ingressa a l’hospital per sospita de coronavirus

El ministre de Salut admet que “hi ha més casos del que preveiem” i s’ha obligat a tot el personal dels centres geriàtrics a dur material de protecció

-
-
Actualment hi ha ingressats al centre hospitalari catorze persones en relació amb el coronavirus, cinc d’aquestes són positives, una de les quals a l’UCI. A més, hi ha ingressats quatre sospitosos d’haver contret la malaltia, entre els quals un nen que, malgrat tot, es troba bé. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha reconegut que “hem tingut més casos dels que preveiem” i per això, entre altres coses, s’ha obligat al personal dels centres geriàtrics a portar, tots, material de protecció.

De moment, no s’han rebut més resultats de les proves fetes a sospitosos, per la qual cosa no ha incrementat la xifra de 39 positius. Això sí, hi ha 25 casos en investigació. Ahir hi va haver 12 resultats negatius, entre els quals els fets a tres nens que eren sospitosos i en cap cas havien hagut d’ingressar a l’hospital. Hi ha un home ingressat a l'UCI amb una pneumònia i sense símptomes clínics que facin pensar ara per ara en el coronavirus, però també s'han fet les proves pertinents.

El titular de Salut ha deixat clar que no es fa proves diagnostiques a totes les persones aïllades, en en el cas que es tracti de sanitaris. I que només que s'inicien els símptomes, si és el cas, s'adopten més mesures. Martínez Benazet ha explicat que hi ha tres grans focus de contagi controlats -com els de l'Escola andorrana de batxillerat o el de l'home infartat a l'estació del Pas de la Casa- però també ha afirmat que està convençut que hi ha més focus desconeguts per ara entre la comunitat andorrana. D'aquí que es demana extremar les mesures de precaució i el confinament domiciliari.

El ministre de Salut ha deixat clar que tant el nombre de casos com de sospites anirà exponencialment en un augment i que les mesures que s'estan ara adoptant no començaran a tenir una repercussió, una incidència, fins d'aquí a vuit dies com a mínims. Del que es tracta, ha remarcat Martínez Benazet, és de "permetre controlar l'escalada de casos" tot recordant que el coronavirus "infecta moltíssim".

 

Comentaris (4)

Trending