Un accident amb dos morts a Bassella han dificultat l’accés al Principat un parell d'hores

Cap dels quatre vehicles implicats en el greu sinistre ocorregut poc després de les 11 del matí no està matriculat a Andorra

-
-
Un accident que hi ha hagut poc després de les 11 del matí a la C-14, al terme municipal de Bassella, ha dificulta de manera important l’accés i durant un parell d'hores ben bones, tant d’anada com de tornada, cap al Principat. Dues persones han mort a l'acte i quatre més han resultat ferides, dues de les quals de caràcter greu. S'han produït cues de més de tres quilòmetres en els dos sentits.

El sinistre ha succeït en el carril en sentit Ponts. La via ha estat totalment tallada des de 20 minuts després de les 11 del matí quan els cossos de seguretat han agafat el comandament de la situació després de rebre l’avís del xoc passats 6 minuts de l’hora esmentada. El sinistre ha succeït al tomb del quilòmetre 131 i el tram afectat és de mig quilòmetre. Tant els mossos com Trànsit ja han previst des de l'inici que es formarien retencions notables, per la qual cosa aquells conductors que volien accedir al Principat o marxar-ne o bé han hagut de buscar una ruta alternativa o han hagut d'endarrerir els seus viatges.

En principi, i segons que han informat les fonts oficials consultades, entre els quatre vehicles implicats en el sinistre no n’hi havia cap de matriculat al Principat. En el moment del xoc, i igual que succeeix des de tota la matinada, la pluja feia acte de presència a Bassella i la calçada, en conseqüència, estava mullada. En el punt de la via on hi ha hagut l'accident, una línia contínua separa els carrils en sentit contrari.

A banda de les dues víctimes mortals, que s'han produït a l'acte, també hi ha hagut dos ferits greus. Arran de la topada, s'han activat vuit patrulles dels mossos, cinc dotacions dels bombers dels parcs de la zona i dues ambulàncies i dos helicòpters del SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques). Els helicòpters s'han emportat els ferits més greus cap al Parc Taulí de Sabadell i cap a l'hospital de Sant Pau de Barcelona. Per carretera s'han traslladat els ferits menys greus cap a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Una hora i mitja després de tallar la carretera ja hi havia uns cinc quilòmetres de retencions. Arribant a haver-n'hi tres quilòmetres a cada sentit. El tall viari ha perdurat durant poc més de dues hores.

Comentaris

Trending