El resident Leo Urban escala la Torre Glòries de Barcelona per fer-se un 'selfie'

El francès establert a Andorra va pujar amb un company al sostre de l'edifici de 145 metres d'alçada

Comentaris

Leo Urban a dalt de la Torre Glòries.
Leo Urban a dalt de la Torre Glòries.
Dos homes van escalar aquest dissabte la Torre Glòries de Barcelona, de 145 metres d'alçada, amb la intenció de fer-se una foto a dalt de tot. Després d'aconseguir-ho, els Mossos d'Esquadra els van esperat a baix i els van conduir fins a comissaria per prendre'ls declaració, però no van arribar a detenir-los. Un dels homes és Leo Urban un francès que resideix a Andorra. El mes de maig passat va pujar a les antenes del llac d'Engolaters.

Els dos homes es van enfilar per l'estructura metàl·lica que recobreix la façana sense cap mesura de seguretat, cosa que va cridar l'atenció de les persones que passejaven per la plaça Glòries. Algun dels testimonis van avisar els serveis d'emergències.

L'acció també ha tingut força repercussió a les xarxes socials. Leo Urban és un especialista en el 'parkour' i ha declarat als mitjans de comunicació francesos que "visc a Andorra i Barcelona és molt a prop. Havia vist l'edifici i li vaig dir al meu company Nicolas Mathieux que si havia un edifici emblemàtic per pujar era aquell". Leo Urban diu que estaven preparant l'acció des de feia cinc anys.

Van fer l'ascens en 32 minuts. Leo i Nicolas ja sabien que serien detinguts "per això vam pujar amb els passaports". Després de ser detinguts van ser posats en llibertat i, probablement, seran multats per la seva acció. Abans, van pujar a la Torre Eiffel i el repte d’ara era escalar una façana feta de llistons de vidre, més fràgils que la torre parisenca

No és la primera vegada que algú escala la Torre Glòries, coneguda anteriorment com a Torre Agbar. L'alpinista Alain Robert, conegut com "l'Spiderman francès", ha aconseguit arribar fins a dalt tres vegades, el 2006, 2007 i 2016.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending