Sense turistes de Madrid per la Puríssima

La comunitat autònoma decreta el tancament perimetral entre el 4 i el 14 de desembre i, per tant, un dels pocs mercats que encara quedaven oberts durant aquest pont també s’esvaeix

Comentaris

La comunitat de Madrid quedarà tancada perimetralment entre el 4 i el 14 de desembre.
La comunitat de Madrid quedarà tancada perimetralment entre el 4 i el 14 de desembre.

Si Andorra ha de tenir turistes durant la Puríssima, difícilment seran de Madrid. La comunitat aplicarà un confinament perimetral entre el 4 i el 14 de desembre per intentar evitar un desbocament de la pandèmia del coronavirus. Per tant, no es podrà sortir ni entrar a la regió sense causa justificada i, evidentment, marxar de pont no ho serà pas.

El govern de la comunitat de Madrid, que encapçala la popular Isabel Díaz Ayuso, sempre s’ha mostrat contrari a fer un confinament perimetral continu. Tot just ha apostat per fer-los en moments on sigui previsible un important moviment de persones, com ara els ponts. De cara al de la Puríssima, s’ha optat per decretar el tancament de la regió durant deu dies: del 4 al 14 de desembre.

La Generalitat no descarta avançar al dia 5 de desembre, just abans del pont, el salt al segon tram del pla de flexibilització de les mesures per frenar el coronavirus

Es tracta, de fet, d’una mesura similar a la ja aplicada pels ponts de Tots Sants i el de l’Almudena que, defensen les autoritats, han ajudat a reduir els contagis. Ara, es vol mantenir aquesta prudència, tot pensant en arribar en una bona situació epidemiològica de cara a les festes de Nadal.

Per tant, durant aquests dies, cap persona podrà sortir de la comunitat sense un motiu justificat. I anar de pont no ho serà pas. Per tant, això suposa que un possible mercat de visitants per a Andorra durant la Puríssima queda, de facto, anul·lat.

Pel que fa a Catalunya, la portaveu del govern català, Meritxell Budó, ha avançat, en una entrevista concedida a Ràdio 4, la possibilitat d’anticipar el salt al segon tram del procés de flexibilització de les mesures anticoronavirus. En concret, just abans del pont. “Veurem si el podem fer encaixar bé perquè tindria sentit que al llarg de tots els dies es poguessin tenir les mateixes mesures”, ha comentat. Això sí, ha deixat clar que hi ha una condició sine quan non que s’haurà de complir: “que les dades sanitàries ens acompanyin”.

En aquest cas, si fos així, ja durant el pont el confinament municipal que ara s’aplica tots els caps de setmana, de divendres a les sis del matí fins al dilluns a la mateixa hora, passaria a ser comarcal. Caldria veure si, llavors, s’ha tancat l’acord que ara es negocia perquè Andorra sigui, com ja va passar en el primer desconfinament, assimilada a l’Alt Urgell.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending