El sector hoteler afronta el juliol amb bones perspectives

Es considera que serà un mes “correcte” amb un volum acceptable de reserves acceptable gràcies a esdeveniments com el Cirque o la Copa del Món de BTT i que s’espera incrementar amb el client de darrera hora

Rètol d'un dels hotels del país.
Rètol d'un dels hotels del país.

El sector hoteler afronta estiu amb bones expectatives, tot i ser conscients que no és pas el mes fort de l’estiu. Des de la Unió Hotelera, s’assegura que, per ara, el ritme de reserves és bo, admetent que hi ajuden esdeveniments com el Cirque du Soleil o les proves esportives previstes per a les pròximes setmanes. Tot i això, es té clar que, una temporada més, el client de darrera hora acabarà marcant la diferència.

Així ho ha apuntat el gerent de la patronal, Jordi Pujol. “Hi ha reserves. El juliol no està malament”, ha explicat. Entén que “com sempre, el Cirque ajuda”, tot i dexar clar que “no estem al 90%”. Ara bé, novament es prefereix la fórmula ‘Cholo’ Simeone: “anem setmana a setmana, a deu dies vista com a molt”.

El motiu? El fet que, un cop més, “la darrera hora suposa molt, més encara després de la Covid”. Per ara, però, les sensacions no són dolentes. “El juliol té pinta que serà correcte. Van entrant cosetes, ja que el Cirque i esdeveniments com la Trail o la Copa del Món de BTT serveixen per tenir reserves amb una certa antelació”, ha remarcat. Això, però, sense que “el dia a dia deixi de ser encara molt important”.

Pel que fa a l’espectacle de la companyia canadenca, que retorna aquest dissabte al país després d’una absència de dos estius per culpa de la pandèmia, Pujol comenta que “fent una mica d’enquesta, de les entrades que s’han anat comprant en tenim un 40% venudes”, tot i que hi ha diferències segons els establiments.

Pel que fa a aquest cap de setmana, inicialment les reserves suposaven un 43% d’ocupació. La sensació és que el client de darrera hora tornarà a enfilar la dada per sobre del 50%.

Es valora positivament, també, el fet que el preu mitjà “és més alt que altres anys”. Asseguren des de la Unió Hotelera, però, que “no pas per la inflació”. De fet, s’apunta que “ja a l’hivern vam apujar una mica”. En tot cas, es considera que “els preus són els que han de ser”.

Comentaris

Trending