Les restriccions de mobilitat fan caure un 81,7% els visitants al febrer

La davallada des de principis d'any és d'un 74% i en els darrers dotze mesos d'un 50,6%

Turistes fent temps als bancs de la denominada plaça de 'The Cloud'.
Turistes fent temps als bancs de la denominada plaça de 'The Cloud'.

El mes de febrer del 2021 han entrat al país 136.942 persones, amb una variació negativa del 81,7% del nombre de visitants respecte al mes de febrer de l’any passat. El nombre d’excursionistes ha estat de 72.746 amb una variació negativa del 80,6%,  Quant al nombre de turistes ha estat de 64.196 amb una variació negativa del 82,8%. Les dades han estat facilitades aquest dilluns pel departament d'Estadística del Govern.

Des de principis d’any els visitants presenten una davallada d’un 74%, tant els turistes com els excursionistes davallen un 86,4% i un 60,5% respectivament. Els visitants en els darrers dotze mesos han disminuït un 50,6%. Quant als turistes, disminueixen un 1,6% mentre que els excursionistes han disminuït un 43,9%.

L’entrada de visitants durant el mes febrer, s’ha vist afectada per a les restriccions epidemiològiques causades per la pandèmia de la Covid-19. Pel costat de la frontera espanyola fins al dia 7 de febrer, la Generalitat decideix mantenir el confinament municipal.

El tancament perimetral dels municipis va suposar el final de la lliure mobilitat entre Andorra i l'Alt Urgell. A partir del dia 8 de febrer, el Principat d’Andorra i la comarca catalana de l’Alt Urgell configuraven una única unitat comarcal a efectes de la mobilitat, d’aquesta manera, el Principat d’Andorra s’assimilava a la comarca o regió sanitària veïna a tots els efectes, restablint la lliure mobilitat entre Andorra i l'Alt Urgell.

Pel que fa a la frontera francesa, des del dia 31 de desembre els majors de 11 anys que volguessin accedir al territori francès des de qualsevol país de la Unió Europea o assimilats –com és el cas del Principat– podien fer-ho amb una prova TMA amb una antiguitat màxima de 72 hores. El dia 3 de febrer, les autoritats franceses acceptaven per poder accedir al seu territori, les proves TMA realitzades als stoplabs habilitats Andorra per tal de facilitar la mobilitat entre Andorra i França, aquesta prova era necessària per accedir a territori francès a través de totes les seves fronteres, siguin terrestres, aèries o marítimes.

Els visitants podien realitzar-se aquesta prova diagnòstica i el corresponent informe per 40 euros. Com a iniciativa per afavorir la visita de turistes, el comú d’Encamp subvencionava les proves TMA, als turistes francesos que s’allotgessin com a mínim 48 hores al poble del Pas de la Casa.

Comentaris

Trending