Les restriccions de mobilitat fan caure un 81,7% els visitants al febrer

La davallada des de principis d'any és d'un 74% i en els darrers dotze mesos d'un 50,6%

Turistes a Andorra la Vella.
Turistes a Andorra la Vella.

El mes de febrer del 2021 han entrat al país 136.942 persones, amb una variació negativa del 81,7% del nombre de visitants respecte al mes de febrer de l’any passat. El nombre d’excursionistes ha estat de 72.746 amb una variació negativa del 80,6%,  Quant al nombre de turistes ha estat de 64.196 amb una variació negativa del 82,8%. Les dades han estat facilitades aquest dilluns pel departament d'Estadística del Govern.

Des de principis d’any els visitants presenten una davallada d’un 74%, tant els turistes com els excursionistes davallen un 86,4% i un 60,5% respectivament. Els visitants en els darrers dotze mesos han disminuït un 50,6%. Quant als turistes, disminueixen un 1,6% mentre que els excursionistes han disminuït un 43,9%.

L’entrada de visitants durant el mes febrer, s’ha vist afectada per a les restriccions epidemiològiques causades per la pandèmia de la Covid-19. Pel costat de la frontera espanyola fins al dia 7 de febrer, la Generalitat decideix mantenir el confinament municipal.

El tancament perimetral dels municipis va suposar el final de la lliure mobilitat entre Andorra i l'Alt Urgell. A partir del dia 8 de febrer, el Principat d’Andorra i la comarca catalana de l’Alt Urgell configuraven una única unitat comarcal a efectes de la mobilitat, d’aquesta manera, el Principat d’Andorra s’assimilava a la comarca o regió sanitària veïna a tots els efectes, restablint la lliure mobilitat entre Andorra i l'Alt Urgell.

Pel que fa a la frontera francesa, des del dia 31 de desembre els majors de 11 anys que volguessin accedir al territori francès des de qualsevol país de la Unió Europea o assimilats –com és el cas del Principat– podien fer-ho amb una prova TMA amb una antiguitat màxima de 72 hores. El dia 3 de febrer, les autoritats franceses acceptaven per poder accedir al seu territori, les proves TMA realitzades als stoplabs habilitats Andorra per tal de facilitar la mobilitat entre Andorra i França, aquesta prova era necessària per accedir a territori francès a través de totes les seves fronteres, siguin terrestres, aèries o marítimes.

Els visitants podien realitzar-se aquesta prova diagnòstica i el corresponent informe per 40 euros. Com a iniciativa per afavorir la visita de turistes, el comú d’Encamp subvencionava les proves TMA, als turistes francesos que s’allotgessin com a mínim 48 hores al poble del Pas de la Casa.

Comentaris

Trending