Quatre de cada deu llits hotelers disponibles la setmana passada van ser ocupats

L’afluència es va concentrar en el cap de setmana i la presència de visitants els dies laborables va ser molt baixa, però dins de les previsions

Rètol d'un hotel del Principat.
Rètol d'un hotel del Principat. Toni Solanelles

Quatre de cada deu llits del parc hoteler del Principat, exactament dels hotels afiliats a la Unió Hotelera (UHA), van ser ocupats durant la setmana passada. El 41,72% d’ocupació que hi va haver la setmana passada (del 12 al 18 d’octubre) s’emmarca dins les previsions de la temporada. A més, l’afluència de visitants amb pernoctació cal situar-los especialment durant el cap de setmana.

Les persones que fan nit al Principat continuen sent, com durant tot l’estiu, majoritàriament procedents d’Espanya. En concret, set de cada deu turistes procedeixen d’algun punt de l’Estat espanyol, amb preferència de Catalunya. Dos de cada deu són francesos i, la resta, tenen una procedència força heterogènia entre diverses nacionalitats, molt situades al centre d’Europa.

ocupacio
 

Per fer els càlculs pertinents, la UA ha agrupat les parròquies altes segons les valls ja que alguns hotels van obrir el pont passat i ara obren només els caps de setmana. Les ocupacions “són baixes, diríem que normals per aquesta època de l’any”, segons la patronal hotelera, que hi afegeix que “les ocupacions de cap de setmana fan que la mitjana setmanal sigui aquesta, doncs entre setmana l’ocupació és realment fluixa”.

Etiquetes

Comentaris

Trending