Els preus dels artistes i l’Hibernation deixen el Mountain Music Festival en l’aire

Hores d’ara el certamen de música electrònica que estava previst fer al Tarter al tomb de les finals de la Copa del Món d’esquí del març vinent no està descartat del tot però està molt en dubte

Assistents en un dels concerts del Mountain Music.
Assistents en un dels concerts del Mountain Music. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

La celebració de l’Andorra Mountain Music Festival l’any que ve està seriosament en dubte. Els preus dels artistes, que s’intuïen a l’alça però no tant i, sobretot, la coincidència del certamen que promou Andorra Turisme amb l’Hibernation que promotors musicals privats del país tenen previst ja organitzar al Pas de la Casa al tomb del 19 de març deixa en ‘stand by’ el festival que l’hivern passat es va celebrar a l’Estadi Comunal i que l’any vinent estava projectat al Tarter. Hores d’ara el festival no es faria i, en tot cas, canviaria de format.

El director-gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, continua fixant en tres setmanes el període per tenir el panorama més aclarit. Ja ho va avançar diumenge passat durant la conclusió de la jornada popular de l’Andorra Taste. Ara bé, Budzaku ha reconegut que diumenge no estava al corrent de la celebració, el 19 de març, de l’Hibernation, un festival de música electrònica que en gran mesura és competència directa. Per tant, no hi ha cap voluntat de fer-se ombra. “Seria contraprogramar-nos nosaltres mateixos, i això no té cap sentit”, ha dit Budzaku. Entre altres coses, perquè en la planificació estimada per al Mountain Music, al 19 de març s’hi preveia una actuació. I més encara.

“Seria contraprogramar-nos nosaltres mateixos, i això no té cap sentit”, afirma Budzaku davant la coincidència de certàmens de música electrònica

El director d’Andorra Turisme ha explicat que vista la coincidència amb la competició internacional d’esquí de primer nivell és volia fer, de comú acord amb Grandvalira, una sessió “top” que es veuria afectada per l’altre festival previst. Budzaku, en explicacions a l’Altaveu, ha reconegut també que la qüestió dels catxets sembla pitjor encara del que es preveia. Així, les primeres consultes que s’han fet a mànagers o promotors d’artistes que podien ser interessants per al Mountain Music han evidenciat que els preus estan disparats. Les tarifes, els catxets que sol·liciten els artistes, es dupliquen o més i tot.

“Estem negociant però no es pot assegurar res”. De fet, el director de l’ens estatal de promoció turística ha explicat que no es pot dir ben bé que estigui el festival en ‘stand by’ però “tampoc no es pot dir al cent per cent que es farà”. I és que segons Budzaku, a diferència del Cirque du Soleil, que és un esdeveniment imprescindible perquè vinguin visitants al Principat el juliol, si es deixa de fer l’Andorra Mountain Music “no perdrem gent” perquè l’hivern ja funciona prou bé. El festival, el que fa, és intentar fer incrementar una mica el nombre de visitants i, sobretot, “notorietat de marca i competir amb les pistes d’esquí dels Alps”. Però en un exercici de sinceritat, aquest objectiu “no sé si justifica o no” haver d’afrontar segons quin nivell de costos.

Comentaris (4)

Trending