Els operadors de turisme britànic a Andorra dibuixen una temporada d’hivern negra

Les tímides reserves que hi havia hagut han quedat en suspens arran de les decisions adoptades per les autoritats de Londres i Dublín en relació amb el coronavirus

Un passatger esperant per embarcar a l'aeroport internacional de Heathrow.
Un passatger esperant per embarcar a l'aeroport internacional de Heathrow. ARXIU

Fer qualsevol previsió en relació amb el volum de turisme britànic que aquest hivern pot fer estada a Andorra és poc menys que fer volar coloms. Imprevisible del tot. Hores d’ara, però, els principals operadors al país són força pessimistes. I per bé que vagin les coses, compten que el nombre de turistes que es puguin desplaçar des de les illes britàniques cap al Principat serà irrisori comparat amb altres temporades.

Programes com els de Neilson amb correccions ja a la baixa des de fa temps i Crystal es mantenen oberts. Són, ara per ara, dels que més gent podrien arribar a portar des del Regne Unit cap a Andorra. Però si la incertesa dura molt i les mesures dictades per les autoritats britàniques continuen sent de no moure’s massa de casa a no ser que es vulgui passar després un llarg període de temps a casa aïllat per refer-se d’una eventual contaminació fins i tot els programes que es mantenen en peu podrien cancel·lar-se.

Fonts del sector turístic, d’operadors de turisme que treballen amb el mercat britànic, han assegurat que una vegada finalitzat l’epicentre de la pandèmia de primavera, hi va començar a haver reserves per volar, a l’hivern, cap al Principat. Era una demanda molt tímida. Però hi era. L’establiment per part de Londres de les quarantenes ho hauria engegat tot a rodar i allò que s’havia sol·licitat va quedar, almenys per ara, en suspens. Fer ara prediccions de “com pot anar aquest any és gairebé impossible, perquè cada pocs dies canvia la situació”.

Segons alguna de les diverses fonts consultades, “de moment pinta a compàs d’espera, però amb un panorama per aquest hivern força negre. En el millor dels casos, les xifres seran ridícules comparades amb la d’altres temporades”. El turisme britànic, que havia sigut un dels principals mercats per a Andorra, tot just deu fer una dècada o una mica més, va entrar després en una franca davallada. Però la caiguda no només s’havia frenat sinó que els darrers hiverns s’havia tornat a remuntar. La Covid amenaça, com en tantes coses, d’engegar-ho tot a dida.

Comentaris (1)

Trending