L’OMT alerta que la guerra a Ucraïna provocarà una greu crisi a mercats turístics com l'andorrà

El seu secretari general Zurab Pololikashvili afirma que, a més de l'encariment de preus, creixerà el temor a viatjar

El secretari general de l'Organització Mundial de Turisme (OMT) Zurab Pololikashvili
El secretari general de l'Organització Mundial de Turisme (OMT) Zurab Pololikashvili

El secretari general de l'Organització Mundial de Turisme (OMT) Zurab Pololikashvili ha dit aquest dimecres durant el Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya, que se celebra a Andorra la Vella i a Canillo, que la guerra a Ucraïna provocarà una greu crisi als mercats turístics europeus. A banda de l’encariment de preus, creixerà el temor a viatjar. Calcula que el turisme rus caurà fins a un 80%

El conflicte bèl·lic entre Ucraïna i Rússia també ha estat present en aquest inici del Congrés de Neu i Muntanya i és que no passa inadvertit entre els assistents que afectarà el turisme, no només a curt termini, sinó també a llarg. El motiu principal, com ha indicat Pololikashvili és el pes que té el turisme d’aquests dos països per Europa: “El rus és un mercat molt gran per Europa i Ucraïna està sempre dins el top 10 o 20” de nacionalitats que trien diferents ciutats europees com a destinacions per passar les vacances. En concret, ha estima que “el 80% de turistes rus” es podria perdre per “les sancions i restriccions a les fronteres” que se’n pugui derivar del conflicte.

Encara parlant de desplaçament des de l’OMT també s’ha assenyalat la por que provocarà a viatjar en les persones per la incertesa de saber si “podran tornar a casa”, ja que està “succeint al cor d’Europa” i no se sap cap a on derivarà aquesta guerra.

“El rus és un mercat molt gran per Europa i Ucraïna està sempre dins el top 10 o 20”

Abans, però, el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, ja s’havia referit a un primer efecte d’aquesta guerra: “els preus dels viatges pujaran”. Una afirmació també comparteix Pololikashvili que s’ha referit el motiu d’aquest increment de preus, “els gasoductes”, que afectarà “aliments, hotels”, entre altres àmbits.

Tot i que fa un mes que el conflicte armat es va iniciar, el secretari general ha assegurat que “encara és molt complicat parlar de números”, ja faci referència al turisme perdut de Rússia i Ucraïna com dels preus. A més, ha afegit que fins a “l’estiu es podrà començar a veure quina dinàmica tindran i intuir si augmentarà més o no”. El que tenen clar tanc Torres com Pololikashvili és que el turisme es tornarà a veure ressentit quan ja veien el final del túnel de la Covid-19.

Comentaris (4)

Trending