Els nous ERTO indignen les associacions hoteleres

Expressen el seu malestar en no poder comptar amb el 100% de la plantilla en reducció de jornada laboral

La porta d'un hotel d'Andorra.
La porta d'un hotel d'Andorra. Toni Solanelles

La Unió Hotelera, l'Associació d'Empreses d'Allotjament Turístic i Autèntics Hotels han expressat en un comunicat conjunt, "la indignació i el malestar"  per les condicions dels nous ERTO. Consideren que el Govern no ha reconegut que la seva activitat principal està directament afectada i restringida per les mesures adoptades per les autoritats dels països veïns, que limiten l'arribada de turistes. Un dels motius del malestar és no poder tenir el 100% de la plantilla en reducció de jornada laboral.

Recorden que la situació es manté des del passat mes d’octubre i sense una data aproximada de millora. En aquest sentit, no entenen que s'hagi reconegut altres agents econòmics amb igual o menys impacte directe en l’arribada de turistes que en el seu cas. Aquest divendres  entrarà en vigor la nova llei de mesures excepcionals i urgents per la situació sanitària causada per la pandèmia.

El text  implica que “en el moment d’efectuar la sol·licitud inicial, de prolongació, de modificació de l’abast o de variació del supòsit, tinguin en plantilla un nombre de persones assalariades inferior a deu, el percentatge de les persones assalariades afectades per una suspensió temporal dels contractes de treball o per una reducció de la jornada laboral no pot superar el 75% de la plantilla en el moment d’efectuar la sol·licitud de què es tracti”. 

Segons les associacions, aquest punt comporta que la part de la càrrega salarial que retribueix l’empresa passa de ser d’un 25% a prop del 40% en un moment de mobilitat restringida per mesures adoptades per autoritats estrangeres. També expressen el seu malestar perquè se'ls requereix presentar tota la documentació novament per als nous ERTO, un tràmit que ja van efectuar.

Etiquetes

Comentaris

Trending