La mitjana d’ocupació dels hotels oberts va arribar al 60% el cap de setmana

La presència de turistes allotjats en establiments afiliats a la Unió Hotelera va ser cinc punts superior a l’inicialment previst

L'ocupació mitjana ha estat superior a l'esperada.
L'ocupació mitjana ha estat superior a l'esperada. ARXIU

L’ocupació mitjana que van registrar el cap de setmana els hotels que tenen obert va arribar pràcticament al 60%, cinc punts més del que inicialment es preveia. L’efecte de les reserves d’última hora és el que, ara per ara, està fent que les estimacions inicialment fetes per la Unió Hotelera (UH), sortosament per al sector i per al conjunt de l’economia del país acabin quedant curtes.

La patronal hotelera, que té una part dels establiments hotelers del país afiliats, no pas tots, preveia divendres que l’ocupació del cap de setmana seria del 54,86% segons les dades de què disposava a través dels seus afiliats que romanen oberts després de l’epicentre de la crisi sanitària. Al final, les dades reals es van situar entorn al 59,92%, “això és un +5,06 punts que es tradueix en una variació positiva del 9,23%”.

Segons una comunicació oficial de la Unió Hotelera, “com veieu, la variació de previsió a real cada setmana està mes o menys en xifres semblants, com diem sempre, és degut a les reserves de darrera hora”. Els tres darrers caps de setmana, de mitjana, l’ocupació real s’ha incrementat uns cinc punts respecte de les previsions inicialment fetes públiques.

Etiquetes

Comentaris

Trending