El mal temps fa avançar la sortida dels turistes que han omplert el Principat durant el pont

Els equips de Mobilitat, del COEX i els cossos de seguretat han modificat lleugerament els protocols per evitar aquesta aquesta jornada de la Puríssima torni a ser caòtica com dilluns

Un dels carrers del Pas de la Casa aquest matí, que ja abandonaven molts turistes.
Un dels carrers del Pas de la Casa aquest matí, que ja abandonaven molts turistes.

La climatologia adversa, que està deixant un bon tou de neu a les zones més altes del país, i que impedeix esquiar, està fent que la sortida dels turistes que han omplert el Principat durant el pont s’estigui avançant. Especialment els visitants espanyols, no sempre acostumats a situacions adverses amb neu i gel, estan deixant destinacions com Soldeu o el Pas de la Casa, i la frontera del riu Runer experimenta les primeres retencions.

Els equips de Mobilitat, del COEX i els cossos de seguretat han modificat lleugerament els seus protocols per intentar evitar que aquesta jornada de la Puríssima torni a ser caòtica com la de dilluns. El temps complica l’operació sortida però ja estava en les previsions de les autoritats que gestionen tant el trànsit com la conservació de la xarxa viària. Hores d’ara ja hi ha dos carrils de sortida habilitats des del pont de Madrid i, també, la policia ha establert controls de tots els vehicles estrangers que arriben al Principat per assegurar-se que duen equipaments i, d’aquesta manera, evitar ensurts posteriors.

L’afluència de visitants ha estat molt notable durant tots els dies. La pandèmia i les mesures restrictives adoptades per contenir-la no han afectat, almenys no gaire, la presa de decisions dels visitants, molts dels quals, vistes les previsions, ja van anticipar la seva marxa aquest dimarts a la tarda. O al vespre. Això sí, les nevades no han permès molts dels turistes esquiar tant com volien. En les estacions d’esquí alpí, encara pendents de fer un balanç oficial, la situació no ha afectat especialment.

En canvi, a Naturland, la situació ha estat més complicada i sí que la nevada ha impedit funcionar amb la normalitat i l’èxit que s’esperava. A les parròquies altes, els empresaris del sector de l’allotjament, generalment estan contents de com ha funcionat el pont de la Puríssima. A Sant Julià, en canvi, pel parc de la Rabassa, no hi ha hagut ni de bon tros l’afluència que s’esperava degut al temps. I s’ha mirat de bescanviar l’estada actual per reserves futures i així no perdre facturació.

Comentaris (12)

Trending