Els hotels detecten un increment de reserves coincidint amb la recuperació de mobilitat amb Espanya

Els establiments han viscut un dijous intens, amb trucades de possibles clients demanant informació algunes de les quals s’han convertit en habitacions venudes, tot i que sense ser “res extraordinari”

Rètol d'un dels hotels del país.
Rètol d'un dels hotels del país. ARXIU

Salvar la Setmana Santa, com a tal, no se salvarà. Però, com a mínim, l’ocupació dels hotels del país, aquells que estan oberts, millorarà. Un primer efecte de la confirmació que es recuperava la mobilitat entre Espanya i Andorra, i sobretot la possibilitat de venir al Principat per motius turístics, s’ha notat en les centraletes dels establiments. Al llarg del dia, el degoteig de trucada, en la majoria d’ells, ha estat intens i s’ha traduït en un increment de reserves de cara als pròxims dies. Res d’espectacular, però un petit baló d’oxigen per un sector molt tocat per la pandèmia.

La majoria d’hotels consultats des d’Altaveu confirmen aquesta situació. “Sense exagerar, però han començat a entrar reserves”, ha explicat el propietari del París, a Encamp, Lluís Comelles. Així, en el seu cas, les trucades que, fins dimecres, eren bàsicament per preguntar si es podia pujar o no, han tingut un petit canvi de tendència: en alguns casos s’han transformat en nous clients que permetran que l’establiment no estigui buit aquests dies. “Passem de no tenir ningú a tenir entre sis i deu habitacions”, indica.

Això sí, l’empresari no amaga la decepció pel fet que, tal com ja es va apuntar des de les patronals del sector, l’anunci ha arribat amb poc temps. “Si s’hagués fet uns dies abans, tindríem una Setmana Santa com Déu mana”, afirma, al mateix temps que apunta que, més enllà de turistes -gent que pernocta al país- també s’aconseguirà tenir visitants d’un dia, tot i que, avisa, hi ha un altre problema a tenir present per restaurants i bars: la dificultat de tenir producte fresc, ja que l’anunci tampoc ha donat marge per demanar subministraments.

Situació similar s’ha viscut a l’hotel Plaza. Sense ser tampoc “una bogeria”, s’ha detectat una pujada de reserves per divendres i dissabte, especialment de clients catalans. Això permetrà que les xifres d’ocupació siguin lleugerament superiors a la de passats caps de setmana. Altres establiments, com ara l’Art Hotel o el Fènix han viscut una jornada de moltes trucades.

En alguns casos, els qui s’interessaven per la situació i, sobretot, per confirmar si realment es pot o no venir a Andorra, no ho feien pensant en aquests dies immediats sinó ja de cara a setmanes vinents. El que es té clar és que “el volum de trucades és molt més important que ahir” i que el principal punt d’origen és Catalunya.

Comentaris

Trending