La fusió de la Temporada de Música i Dansa i de l’Ordino Clàssic ha d’esdevenir un festival al maig

Cultura i els comuns ordinenc i d’Andorra la Vella ‘negocien’ la creació del nou esdeveniment, que encara es troba segons Andorra Turisme en una fase molt embrionària, molt més que la propera cita del Mountain Music

Un concert de l'Ordino Clàssic.
Un concert de l'Ordino Clàssic. ARXIU

El festival que inicialment hauria de ser el resultant de la fusió de la Temporada de Música i Dansa que organitzen MoraBanc i el comú d’Andorra la Vella i de l’Ordino Clàssic s’hauria de celebrar el mes de maig, que és el període que hores d’ara queda més orfe d’elements de reclam per a eventuals visitants. Així ho ha assegurat el director-gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, que alhora ha deixat clar que l’articulació de dit esdeveniment encara es troba en una fase “molt embrionària”.

De fet, ni tan sols es tracta d’un festival que comptés amb una participació destacada de l’agència estatal de promoció turística. Almenys, no en exclusiva. “Es tracta d’una combinació de festivals per fer-ne un de molt més gran”, ha destacat Budzaku, que ha recordat que s’està pendent de les converses que mantenen el ministeri de Cultura i els comuns d’Andorra la Vella i d’Ordino. Al maig no hi ha hores d’ara cap “esdeveniment diferent” que pugui ser un reclam turístic. D’aquí que el festival de música i dansa clàssiques hi tindria cabuda.

MOUNTAIN MUSIC

El que no és tan embrionari és l’Andorra Mountain Music, que sí que depèn del tot d’Andorra Turisme. Es farà al mes de març coincidit amb les finals de la Copa del Món d’esquí i molt probablement tot al Tarter. El cartell encara no se sap. De fet, és el que s’ha de començar a definir a partir d’ara. Budzaku ha explicat que en tres setmanes, més o menys, es començarà a analitzar quins artistes hi ha disponibles. “Hem de veure què hi ha al mercat”, ha explicat el director gerent de l’ens turístic.

Budzaku ha recordat que a l’estiu els artistes apugen el catxet i cal deixar que es refredi la temporada per aconseguir millors condicions. Ara bé, a l’hivern cal combatre amb la demanda d’Estats Units i altres continents diferents a l’europeu. Aconseguir col·locar una falca d’un gran artista que està de gira lluny d’Europa pot sortir car. D’aquí que s’han d’analitzar diferents variables. I aquesta tasca s’iniciarà en unes tres setmanes.

Betim Budzaku ha explicat que l’Andorra Mountain Music persegueix un doble objectiu. D’una banda posicionar el Principat en el circuit de festivals de música electrònica de renom i, de l’altra, aconseguir portar un volum de visitants al país important. El director-gerent d’Andorra Turisme ha fet aquesta apreciació per contraposar-ho amb l’Andorra Taste, que el que busca no és tant fer venir turistes al país de manera directa sinó generar un posicionament de marca.

Etiquetes

Comentaris

Trending