Desconcert entre alguns turistes per les noves mesures sanitàries al sector de la restauració

Alguns locals demanen la distribució de cartells governamentals amb les normes establertes per poder “defensar amb més força les restriccions”

Visitants passejant per l'avinguda Carlemany
Visitants passejant per l'avinguda Carlemany Toni Solanelles

No són gaires, però és cert que hi ha alguns turistes que no acaben d’entendre les mesures establertes per Govern amb l’objectiu de reduir la taxa de reproducció del coronavirus al país. Sobretot, les parelles amb fills, les quals es queixen del fet que no poden prendre un aperitiu però sí que tenen la possibilitat de dinar o sopar tots junts. D’altra banda, també hi ha malestar entre aquells clients que no poden fumar a les terrasses.

“A Espanya les coses no funcionen així”, és un dels arguments que els visitants de proximitat fan servir quan se’ls informa de les noves restriccions al Principat. Alguns, després d’insistir, marxen emprenyats. Altres, una mica més comprensius, acaben asseient-se per separat. “Hi ha gent per a tot, però normalment, encara que no estiguin d’acord, accepten els protocols. Nosaltres no podem fer res, som els que més perdem amb aquesta situació, sobretot a nivell econòmic, però hem d’aplicar les normes establertes”, asseguren treballadors dels locals situats a l’avinguda Carlemany.

Entre els residents, arriben molts grups que se separen de dos en dos per prendre l’aperitiu

Entre els residents, hi ha més acceptació. Si bé és cert que alguns no compleixen les restriccions -sigui per una distracció o per un excés de picardia-, quan els treballadors els hi criden l’atenció no posen cap impediment. De fet, arriben molts grups que se separen de dos en dos per prendre l’aperitiu. Això sí, hi ha més malestar entre els fumadors perquè no poden encendre les cigarretes a la terrassa.

D’altra banda, alguns locals, com ara el restaurant Sant Telmo, han manifestat que agrairien més predisposició per part de Govern per ajudar-los a transmetre les mesures sanitàries. “Per a nosaltres és difícil fer les explicacions. Els mandataris podrien facilitar papereria governamental, cartells amb les seves explicacions per defensar les restriccions. Creiem que no seria una gran despesa i nosaltres agrairíem moltíssim el suport”, han defensat.

Comentaris (3)

Trending