Denuncia que turisme d’Andorra la Vella li ha fet en castellà una visita programada en català

Una turista i creadora de continguts diu a les xarxes socials que en inscriure's li van dir que les explicacions serien en l'idioma oficial del país i que aquest dimarts s'ha canviat amb l'argument que "així ens entenem tots"

Interior de l'oficina de turisme d'Andorra la Vella.
Interior de l'oficina de turisme d'Andorra la Vella.

Una turista ha denunciat aquest dimarts per mitjà de les xarxes socials que l’oficina de turisme d’Andorra la Vella l’ha obligada a fer una visita turística pel centre de la ciutat en castellà, tot i que originalment havia estat programada en català. La dona ha formulat la seva reclamació posteriorment a l'oficina.

Segons la dona, que es diu Susa Pérez i es coneguda com la Simmer Valenciana, fa cosa d'un mes va trucar a l'oficina de turisme per assegurar-se que la visita seria en català, i des d'allà li van assegurar que així seria.  Aquest dimarts però, la dona ha arribat a la visita i “lo primer que mos han dit ha sigut que la visita és en castellà, que així ens entenem tots“. Consiera que han estat vulnerats els seus drets com a visitants del País Valencià i Catalunya a Andorra, on l’idioma oficial és el català. La visita era al Centre Històric

Des de turisme del comú d'Andorra la Vella lamenten que la turista hagi patit aquesta situació afegint que "aebem la vostra reclamació i analitzem com s’ha donat peu a aquesta situació". La turista, que és creadora de contingut a més de presentar la reclamació ha demanat que li tornin els diners, que finalment no ha pogut fer per la negativa de la resta de participants de fer-la en català. Susa Pérez és molt coneguda en l'àmbit del 'gameplay'. 

 Fanàtica dels Sims, va començar a YouTube creant contingut sobre videojocs i 'gameplace', però abans de la pandèmia va passar a Twitch. Allà va ampliar el seu ventall de continguts i actualment no només parla sobre els videojocs pròpiament, sinó que també fa seguiment d'esdevenimentsentrevistes i continguts sobre la cultura valenciana

Comentaris (30)

Trending