El Cirque du Soleil comunica a Turisme que ha solucionat els problemes econòmics

En resposta al conseller general del PS Roger Padreny, la ministra Verònica Canals explica que la companyia “assegura la continuïtat i la represa dels espectacles un cop la situació sanitària ho permeti”

Imatge d'un dels darrers espectacles del Cirque du Soleil al Principat.
Imatge d'un dels darrers espectacles del Cirque du Soleil al Principat. Toni Solanelles

El Cirque du Soleil ha reconduït la seva situació econòmica i financera i, per tant, garanteix que, quan la situació sanitària ho permeti, podrà reprendre la seva activitat i tornar a oferir els espectacles contractats, entre ells el que hauria de tenir lloc al Principat l’estiu vinent. Des del Govern, però, s’assegura que si l’evolució epidemiològica és negativa, es valoraria la possibilitat de tornar a ajornar-lo o suspendre’l definitivament. Per a l’executiu, el projecte és més necessari que mai per poder reactivar el turisme un cop es recuperi una certa normalitat.

Així ho ha indicat la ministra Verònica Canals en resposta a les preguntes formulades fa unes setmanes pel conseller general del Partit Socialdemòcrata Roger Padreny. La titular de Turisme assegura que, malgrat conèixer la delicada situació financera de la companyia canadenca es va aposar per mantenir la relació vist el retorn econòmic que representava cada edició. “S’ha posat de manifest que els espectacles del Cirque du Soleil del mes de juliol a Andorra han ajudat a la desestacionalització de la destinació i han comportat una millora en les xifres de visitants al país”, remarca.

Des del Govern es deixa clar que si la situació sanitària no permet la celebració dels espectacles hi ha la possibilitat de tornar a posposar-los o d’anul·lar-los

A més, s’explica que “Cirque du Soleil INC recentment ha comunicat a Andorra Turisme el tancament del procediment de recapitalització de la marca en el qual es trobava, que ha conclòs amb uns acords de venda” amb els quals “s’assegura la seva continuïtat i la represa de la seva activitat, quan les circumstàncies sanitàries ho permetin, i doncs tornar a presentar espectacles arreu del món, entre ells, els d’Andorra”. Per tant, s’entén que el risc de fallida de l’empresa canadenca s’ha esvaït. Tot i això, sí que es deixa clar que “en l’hipotètic i indesitjat cas en què en un futur el Cirque du Soleil INC estigués sotmès a un procediment de suspensió i/o de fallida (el que no és avui el cas, com mencionat), a l’igual que passaria amb qualsevol altra co-contractant en aquesta mateixa situació, Andorra Turisme exerciria aquelles accions que l’emparessin, com no podria ser d’altra manera, per recuperar el seu crèdit”.

Al llarg de les respostes, Canals defensa la decisió de continuar amb el projecte i, en especial, treu pit per l’acord, tancat al maig i signat a l’agost, pel qual s’ajornava l’edició del 2020 a l’estiu vinent. Això permet, explica que els 764.444 euros ja abonats aquest any no es perdin i, de fet, es considerin pagats de cara a l’any vinent. De fet, es recorda que aquesta xifra que no s’haurà de transferir el 2021 s’utilitzarà per cobrir les despeses de l’arribada del Tour.

La ministra defensa que no s’optés per rescindir el contracte pels beneficis que, afirma, sempre ha portat el Cirque du Soleil. Sí que admet que “si el futur les circumstàncies sanitàries no permetessin portar a terme qualsevol dels espectacles, Andorra Turisme valoraria la possibilitat d’anul·lar-lo i/o posposar-lo, segons cregui més oportú en aquell moment, d’acord amb les previsions del contracte i de l’addenda”.

Etiquetes

Comentaris

Trending