L'arribada de francesos frena la caiguda en picat de visitants al juliol

El descens és del 18,5% amb un augment del 4% des de França i una davallada del 32% dels espanyols i del 65,5% dels d'altres nacionalitats

Uns visitants consulten un plànol turístic.
Uns visitants consulten un plànol turístic. Comú d'Andorra la Vella/ Tony Lara

L'augment en l'arribada de francesos ha atenuat la caiguda en picat del número de visitants durant el mes de juliol. Han entrat al país 643.346 persones, amb una variació negativa del  18,5% del nombre de visitants respecte al mes de juliol de l’any passat. El nombre d’excursionistes ha estat de 464.837 amb una variació negativa del 7,8%, respecte al mateix període del 2019. 

Quant al nombre de turistes ha estat de 178.509 amb una variació negativa respecte al mes de juliol de l’any passat del 37,4%. En els darrers dotze mesos, els visitants han davallat un 19,9%: els turistes un 20,3% i els excursionistes un -9,6%.  Per país de residència, els visitants francesos presenten una variació positiva d’un 4%, mentre que els visitants espanyols i d’altres procedències presenten una disminució d’un 31,9% i d’un 65,5%, respectivament. Tenint en compte les retencions dels darrers dies a l'entrada per la frontera del riu Runer, aquestes xifres han d'augmentar.

La majoria dels visitants del juliol, un 80% han vingut per fer compres, un 4% per visitar amics o per oci cultural. Cal recordar que els visitants agrupen els turistes, que són els visitants que passen com a mínim una nit al país, i els excursionistes, que són els visitants que només passen el dia al país sense pernoctar-hi. 

Entrada de vehicles

El nombre de vehicles que ha entrat al país durant el mes de juliol ha estat de 369.475, fet que suposa una variació percentual negativa respecte al mes de juliol de l’any anterior del 6,7%. Pel que fa a la frontera hispanoandorrana, la variació ha estat del 10% i per la frontera francoandorrana de l'1,5%. El nombre de vehicles que ha entrat durant els darrers 12 mesos ha estat de 3.477.832; això representa una variació negativa del 17,5% respecte al mateix període anterior, en què van entrar 4.213.747 vehicles. Les dades han estat facilitades aquest dijous pel departament d'Estadística del Govern.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending