Andorra Turisme aposta aquest estiu per les famílies i la salut

'Camins de benestar' i 'Macarulla' neixen amb l'objectiu d'aportar innovació i estan vinculats a la natura

Comentaris

Enric Torres i Betim Budzaku.
Enric Torres i Betim Budzaku. Andorra Turisme

Andorra Turisme ha presentat aquest dijous dos productes que aporten innovació i que estan vinculats a la natura. Es busca un perfil de turista respectuós amb el medi ambient. El primer és 'Camins de benestar'.  Respon a les necessitats que demana el públic. El director de Producte i Nous Projectes d'Andorra Turisme, Enric Torres, l'ha qualificat de "novedós" per retrobar-se amb la natura i relaxar-se amb tres eixos: calma, benestar i concentració.

Són camins pensants per ajudar a la desconnexió amb seguretat. "Contemplar la natura o escoltar el cant dels ocells en camins de poc desnivell i amb una curta durada sobre una hora i mitja", ha indicat Torres. Hi ha haurà dos itineraris sobre l'autoconeixement i el treball en equip. La senyalització és poc invasiva i integrada en l'entorn. És una iniciativa pionera en el sector que s'emmarca en l'Horitzó 2023 de Govern. Un itinerari serà a Sant Julià de Lòria i l'altre a Andorra la Vella. S'ha comptat amb la col·laboració dels dos comuns i seran de pagament (8 euros).

 El segon producte són els itineraris per a un turisme familiar. Són camins amb poc desnivell, ideals per iniciar els nens al senderisme i amb varietat de flora i fauna. La marca es 'Macarulla', una pinya d'avet i una paraula típicament andorrana. "És un nom que incita al joc de paraules i que ens permet fer servir creençes populars inspirades en la natura", segons Torres. Va adreçat a famílies amb infants de totes les edats que vulguin gaudir d'activitats a la natura. Els itineraris estan concebuts perquè siguin circulars i la durada és d'entre 1 i 2 hores.

El recorregut és temàtic.S'ha treballat amb elements que es puguin integrar fàcilment al paisatge. Hi haurà dos itineraris a Canillo i a la Massana, amb la col·laboració dels dos comuns i d'artesans del país. Sön itineraris gratuïts que es posaran en marxa aquest estiu i inclouran jocs i endevinalles. Hi haurà versions digitals per poder continuar jugant des de casa.

El director general d'Andorra Turisme, Betim Budzaku ha destacat el paper rellevant de la natura en l'oferta d'Andorra Turisme. "Natura té un vincle amb el benestar i amb l'aire lliure, i especialment ara a l'estiu", ha dit. "Hi ha un segment del turisme que busca la part saludable i l'entorn natural amb llocs poc massificats" i ha explicat que per aquest motiu s'ha volgut aprofundir en aquesta aposta que va lligada al turisme familiar amb la campanya que s'ha presentat aquesta setmana de Disney. "Hi ha un 43% de turistes espanyols que viatjaran a llocs pròxims i de muntanya, segons les dades que tenim". Ha destacat els resultats de la Ruta dels Tamarros. 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending