Andorra ha rebut 887.000 visitants aquest estiu i d'ells mig milió han estat espanyols

El ministre Jordi Torres ha presentat les dades en l'acte organitzat per l'Skal Club per celebrar el Dia Mundial del Turisme

Comentaris

Turistes en una visita guiada pel centre del país.
Turistes en una visita guiada pel centre del país. Toni Solanelles

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres ha xifrat en 887.000 els visitants d'aquest estiu. D'ells, 500.000 han estat espanyols. Torres ha participat en la celebració del Dia Mundial del Turisme organitzada per l'Skal Club que presideix Raymond Juan. El lema d'aquest any és 'El turisme per a un creixement inclusiu'.

Torres ha explicat que s'aposta pel turisme 'premium' amb la creació de sinergies amb marques de primer nivell com Disney. "L'objectiu és augmentar la despesa dels visitants i que es valori els entorns saludables". Ha detallat les activitats previstes com ara l'Andorra a Taula, el Black Friday, i la presentació del receptari de la cuina andorrana. Hi haurà 30 receptes amb plats típics, entrants i postres. A la temporada d'hivern es participarà a Fitur, a l'expo de Dubai, les finals dels campionats d'Europa d'esquí alpí o el Congrés de Turisme de Neu i Muntanya.

També s'ha referit als problemes derivats de la contractació de personal en el sector hoteler i de la restauració i la creació d'una comissió de treball per l'obertura de quotes. "Estem treballant per millorar la qualitat en l'atenció als turistes que és fonamental". Sobre la taxa turística ha dit que ja hi ha un esborrany que s'ha presentat a diversos sectors. "Tots els ingressos recaptats per aquesta taxa servirà per la promoció turística i per crear infaestructures". L'impost gravarà les estades dels turistes i serà finalista. La previsió de recaptació és d'uns 10 milions d'euros anuals. El text entrarà a tràmit el mes vinent per a ser aprovat en aquest període de sessions i la taxa estarà implantada en un any.

Raymond Juan, per la seva part, ha recordat que l'impacte de la pandèmia sobre el turisme ha estat molt dur i ha assegurat que "la recuperació es preveu lenta però segura perquè els humans tenim la necessitat de mouren's". Ha augurat una bona temporada d'hivern "sempre i quan la meteorologia ens acompanyi". Juan ha lliurat a Torres el pin de l'Skal Club i ha dit que els membres de l'entitat es posen a la seva disposició per ajudar-lo. Juan creu que hi ha una manca de diversificació de productes i Torres ha posat d'exemple els camins saludables i ofertes que cal continuar potenciant com Caldea, el Cirque du Soleil o l'arribada aquest any del Cirque du Soleil. Ha fet esment al Mountain Music, en un entorn de natura i amb respecte pel distanciament social. "És un producte creat del no res i i que ha tingut molt èxit", ha afegit.

El president de l'Skal Club ha assenyalat la necessitat de desestacionalitzar el turisme, un aspecte que el ministre considera complicat i ha insistit en la necessitat d'oferir un bon servei durant els mesos de més afluència. Sobre els vols des de l'aeroport d'Andorra-la Seu, Torres s'ha mostrat optimista "perquè les tarifes amb destinació Madrid seran molt competitives". Juan ha tancat l'acte demanant que tots els actors del sector treballin en equip. "Hem de fer pinya", ha afirnat.

Comentaris

Trending