L’anàlisi de dades i conèixer el turista, els deures pel 2024

En dos anys, serà el torn d'Encamp com a organitzadora amb la incorporació del benestar en el contingut del Congrés de Neu i Muntanya

Camp passant el testimoni a Mas com a organitzador del Congrés de Neu i Muntanya
Camp passant el testimoni a Mas com a organitzador del Congrés de Neu i Muntanya

Després de dos dies, escoltar exemples i saber, en teoria, cap a on s'encamina el turisme de neu i muntanya. Els diferents destins ja tornen cap a casa amb les maletes carregades d'anècdotes i aprenentatge i feina per fer fins al 2024, quan tindrà la pròxima edició del certamen. Unes jornades que, com ha ressaltat la cònsol major d'Encamp, Laura Mas, "han de servir per reflexionar" i continuar treballant pel desenvolupament del sector.

El Congrés de Neu i Muntanya ha posat punt final a l’onzena edició amb diversos temes sobre la taula, però també aspectes a treballar per aquestes zones de cara al futur: el Bigdata, o anàlisis de dades, el coneixement del consumidor i potenciar les noves tecnologies. En aquest sentit, el treball en aquests àmbits, com ha ressenyat el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, ha de permetre continuar evolucionant el turisme de muntanya, al mateix temps que es busca l’equilibri entre el benestar de la muntanya i de la persona que visita la regió.

Torres també ha insistit en la necessitat que aquests destins apostin per la formació d'aquells que treballen en el sector turístic i és que aquest fet, "donarà una millor experiència que és la porta d'entrada al país".

"Aquests espais de debat i reflexió són indispensables per assolir els reptes que ens depara el futur, i encara més en aquest present on la incertesa protagonitza la gran majoria de les nostres decisions, tant en l'àmbit públic com el privat”

Per la seva part, Camp ha posat en relleu la capacitat de resiliència del sector, que recordem ha estat un dels més afectats per la crisi amb les restriccions de mobilitat, i s'ha mostrat convençut que treballant plegats i intercanviant experiències per saber-se adaptar als nous temps en sortiran reforçats.

Un congrés que ha finalitzat amb el simbòlic traspàs de poders entre el Comú de Canillo, organitzador d’enguany, i el d’Encamp, l’encarregat de dur-lo a terme el 2024. Una nova edició del certamen en què s’ampliarà el contingut d’aquest. Si no hi ha canvis, a la neu i la muntanya s’hi afegirà el benestar i que, avui en dia, dona un valor afegit al turista. "Aquests espais de debat i reflexió són indispensables per assolir els reptes que ens depara el futur, i encara més en aquest present on la incertesa protagonitza la gran majoria de les nostres decisions, tant en l'àmbit públic com el privat”, feia servir Más com a conclusió i acomiadar-se dels participants fins d'aquí dos anys per donar-los la benviguda a la parròquia encampadana.

Comentaris

Trending