Les agències de viatge preveuen un increment del 20% dels turistes anglesos

La passada temporada d'hivern van portar 10.000 britànics, mentre que actualment n'han vingut 8.000 quan les estacions d'esquí encara estaran obertes fins després de Setmana Santa

Pistes d'esquí al Pas de la Casa.
Pistes d'esquí al Pas de la Casa.

La temporada d’hivern ha permès recuperar part del mercat britànic, en un any en què per culpa de la invasió russa a Ucraïna no vindrà cap turista d’aquests dos països. Ian Archer, gerent d’Andorra Travel Service explica que fins al moment han portat 8.000 anglesos al Principat, quan en tota la temporada 2021-2022 en van portar 10.000.

La intenció és poder superar en un 20% la xifra de l’hivern passat i, segons Archer “s’està a prop d’aconseguir-ho”. Exposa la importància d’haver continuat promocionant Andorra al Regne Unit i a Irlanda durant la pandèmia i la temporada anterior. La gran majoria de clients pernocten set nits i esquien sis dies.

Entre els anglesos que venen es destaca les escoles d’esquí de les estacions com un tret diferencial respecte a d’altres destinacions. A hores d’ara s’està en xifres una mica per sota de l’any passat, però hem de tenir en compte que l’hivern encara no ha acabat i des del sector s’és molt optimista.

Archer posa en relleu que amb la posada en marxa del forfet únic “és important que es millori la xarxa de transport per connectar les estacions d’esquí per tal que els clients sense cotxe puguin gaudir al màxim”.

Malgrat que no hem acabat encara el mes de febrer, els touroperadors ja estan treballant en l’hivern 2023-2024. En aquest sentit, es demana al sector turístic del país que els augments de preus “siguin justos i justificables”.

Etiquetes

Comentaris

Trending