El 54% de les entrades venudes del Cirque du Soleil provenen del sector turístic

A menys d’un mes de l’inici de l’espectacle ja s’han expedit el 67% del total de tickets i ja està tot pràcticament enllestit per al 2 de juliol

Presentació de l'espectacle del Cirque du Soleil.
Presentació de l'espectacle del Cirque du Soleil. Pilar Candel

El Cirque du Soleil comença el seu espectacle el 2 de juliol i acabarà el 31 de juliol. La preparació, a menys d’un mes, ja està enllestida al 99%. És a dir, muntatge acabat i l’equip de producció ja es troba al país. Ara com ara s’han venut el 67% de les entrades, i el 54% s’ha fet a través del sector turístic. D’aquesta manera, el director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, ha assegurat que l’edició ja està sent un èxit abans de començar.

“Arribar a les xifres d’abans de la pandèmia ens costa, perquè a més tenim poc públic nacional”, ha explicat Budzaku. La xifra que revalida aquesta afirmació és que s’han reservat entrades des de 19 països diferents, com Austràlia, Estats Units o el Japó, a més dels veïns, com Espanya i França. D’aquests tiquets, s’han venut el 67% del total, i d’aquest percentatge correspon un 54% al sector turístic. Per tant, s’han reservat des d’hotels o agències de viatges. Malgrat això, no es pot saber si finalment se’n farà us de totes. “El 80% asseguren que vindran, per tant confirmem que el nivell que oferim és molt alt”, ha indicat Budzaku.

Les tres setmanes que queden per a l’inici de ‘MUV’ seran “molt actives”. De fet, l’equip de producció ja es troba a Andorra per ultimar els detalls, tot i que l’espectacle ja està en un 99% preparat. A partir del 15 de juny els artistes de la companyia començaran a arribar al país per tal de començar els assajos. D’aquesta manera, comença el compte enrere per al que és “un dels esdeveniments clau per potenciar el turisme durant el mes de juliol”, ha assegurat la directora de Comunicació i Marca de MoraBanc, Mireia Maestre.

En aquest sentit, i sobretot, en relació amb la venda d’entrades a través dels equipaments turístics, Budzaku ha assenyalat que l’hora a la qual finalitza ‘MUV’ és clau per potenciar les estades. “Gairebé els obliguem a fer una nit al país”, ha apuntat, ja que la funció finalitza a les 23:00 h “i la gent no vol tornar”. Per tant, més del 90% de les persones que acudeixen pel Cirque du Soleil es queden a dormir. “Molta gent ve únicament per veure l’espectacle”, ha assenyalat Budzaku, “pel que fa al mes de juliol, els últims vuit anys les estades han pujat un 46%”. Tot i que ha remarcat que “no tot és Cirque”, sí que ha afirmat que és un dels principals motius per a acudir al Principat. De fet, per cadascun dels passis hi ha 5.000 persones, i s’espera que es pugui arribar fins al 90% d’aforament. “Estem acostumats a bones xifres, i creiem que podrem aproximar-nos”, ha assenyalat Budzaku.

Comentaris

Trending