El 51% dels hotels del país ja estan oberts

En total 87 dels 172 establiments que hi ha al país ja estarien actius, a l’espera de que els pròxims dies també inicien la seva activitat

hotel
hotel

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, s’ha reunit amb representants del sector turístic, allotjaments i agències de viatges. En aquesta trobada s’ha fet el balanç del pont de Sant Joan, que ha comportat una bona ocupació. La xifra que més ha destacat ha sigut que, a hores d’ara, ja hi ha 87 hotels oberts, que representen un 51% dels 172 que hi ha al país, i que es preveu que en els propers dies més establiments reinicien la seva activitat.

Segons sembla, el sector d’hotelers ha valorat positivament la programació d’Andorra Turisme per atraure visitants de muntanya amb els nous itineraris “Macarulla” i “Moments”, i esdeveniments com l’Andorra Mountain Music, l’arribada del tour o l’Andorra Multisport Festival. Torres ha explicat que, des de Govern “es continua ultimant els detalls perquè des de la Unió Europea s’acceptin els certificats digitals Covid emesos pel país”. Ha volgut destacar que el reconeixement del certificat de vacunació per França i Espanya ha estat un primer pas. Les agències de viatges han traslladat que esperen que aquest document permeti consolidar la represa de sortides a l’estranger.

Per altra part, s’ha exposat al sector el contingut del nou Decret sobre l’accés de turistes al país, que inclou que els que pernoctin tres o més dies al Principat han de disposar o bé d’un certificat de vacunació on hi consti que s’ha rebut la pauta completa fa més de dues setmanes; o bé un certificat de recuperació conforme s’ha passat la malaltia els darrers sis mesos, o bé una prova TMA/PCR efectuada les 72 hores o d’antígens en les darreres 48 hores. Queden exempts els ciutadans de França, Espanya i Portugal. També aquells que estiguin considerats països verds en el llistat setmanal del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties, o els que duguin a terme una ràtio de més de 5.000 proves setmanals per cada 10.000 habitants amb una taxa de positivitat inferior al 5%.

Els representants dels allotjaments han traslladat la seva preocupació a l’hora de poder contractar personal per aquest estiu. Torres ha assegurat que Govern és conscient de la problemàtica i ha afirmat que hi haurà una reunió properament per analitzar la situació, on participaran els Ministeris responsables de Turisme i d’Economia i Empresa, per donar una resposta a la inquietud del sector.

Etiquetes

Comentaris

Trending