Turisme confia que Espanya inclourà Andorra com a destinació domèstica

En un parell de setmanes s’aclarirà quan es permetrà que els bars i restaurants es posin en marxa, amb un aforament d’entre el 50 i el 60% 

La ministra Verònica Canals durant la trobada telemàtica amb els agents turístics.
La ministra Verònica Canals durant la trobada telemàtica amb els agents turístics.
El ministeri de Turisme confia que Espanya inclourà Andorra com a destinació domèstica i de mercat de proximitat i permetrà, així, que els seus ciutadans puguin venir al Principat aquest estiu. El ‘sí’ definitiu, però, encara no hi és. Així ho ha explicat la titular ministerial, Verònica Canals, durant una trobada telemàtica amb diversos agents socioeconòmics del sector turístic. El ministeri està treballant en el disseny d’una campanya de promoció d’Andorra que es presentarà el 15 de maig.

Representants de la CEA, dels hotelers, dels allotjaments turístics o de les estacions d’esquí, per citar-ne alguns, van dur a terme aquest divendres un intercanvi d’impressions amb Canals, que els va exposar les actuacions que està duent a terme el ministeri encaminades en anar permetent el retorn de l’activitat. Es preveu que cap al 15 de juny puguin començar a arribar els primers turistes, encara que aquesta data no està ni molt menys tancada ni confirmada. Segons les fonts consultades, el ministeri està estudiant amb els seus homòlegs de França i Espanya una guia de bones pràctiques i actuacions hoteleres per anar en línia si mai els dos països veïns consideren el Principat destinació domèstica.

En aquest sentit, les converses estan més avançades amb Espanya. L’escenari d’incloure el Principat com si fos una destinació local per als espanyols amb l’objectiu que els veïns del sud puguin venir a Andorra si ho volen estaria en estudi, i encara que les negociacions sembla que van per molt bon camí, encara no hi ha la confirmació absoluta del ‘sí’. França estaria més en la línia de promoure un segell de ‘Covid Free’ i també s’està valorant aquesta opció, segons les fonts consultades.

El 15 de maig es presentarà la campanya per promocionar el Principat com a destinació segura i de proximitat; es publicitarà en dues fases: a final de maig i a final de juny

Canals hauria explicat que s’està acabant de dissenyar una campanya de promoció d’Andorra com a destinació segura i de proximitat. Aquesta campanya s’hauria de presentar el 15 de maig. El 30% dels recursos econòmics que es destinin a la campanya en qüestió -que per ara no han transcendit- s’invertiran en una primera part de la mateixa, que es focalitzaria entre el 25 i el 30 de maig. La segona part de la promoció, en la qual s’hi destinarà el 70% restant del pressupost, es farà efectiva a final de juny. Això pot voler indicar que la previsió és que com a molt tard l’1 de juliol la frontera amb Espanya estigui oberta.

Emmarcat en la reunió d’aquest divendres, també s’hauria posat sobre la taula un protocol de mesures a seguir en el sector de la restauració encara amb l’obertura futura de bars i restaurants. La setmana que ve està prevista una nova trobada en la qual els operadors haurien de fer aportacions per millorar l’esborrany de guia. En un parell de setmanes s’hauria d’aclarir, segons el calendari establert, quan es podrien començar a obrir bars i restaurants i en quines condicions. La idea inicial és que l’aforament permès sigui una mica superior al que ha fixat Espanya.

En aquest sentit, les fonts consultades han recordat que mentre a l’Estat veí del sud es permet que els locals de restauració rebin fins a un 30% de la capacitat màxima de clients, al Principat aquest percentatge molt probablement s’acabarà situant entre el 50 i el 60%. La xifra final, però, encara s’ha d’acabar d’establir i molt dependrà de l’evolució que tingui tot plegat arran de l’obertura que es preveu fer aquest dilluns, amb l’activació de la construcció com a principal referent.

Comentaris (19)

Trending