Un turista francès de 72 anys mor a Tristaina en caure de forma accidental

Els bombers han localitzat l’home de manera fortuïta just quan anaven a rescatar dues dones que s’havien quedat bloquejades en una zona rocosa i molt vertical a prop del pic ordinenc

-
-

Els bombers han localitzat mort a primera hora d’aquesta tarda un home francès de 72 anys. Rescatadors del cos de salvament estaven duent a terme un altre servei en les immediacions del pic de Tristaina quan, des de l’helicòpter, han vist un individu estirat. Un dels agents ha saltat per comprovar l’estat de l’home i no ha pogut fer res més que comprovar que jeia sense vida. A partir de llavors s’ha activat tot un dispositiu per intentar identificar l’home. Anava aparentment sol i cap dels cossos de seguretat del país no havia rebut amb anterioritat cap avís de desaparició.

Els fets han succeït poc abans de les 3 de la tarda. Just a 2/4, la centraleta dels bombers havia rebut l’alerta que dues dones d’una cinquantena d’anys havien quedat travades en una zona escarpada i molt vertical a tocar del pic de Tristaina. Cap allí s’ha desplaçat un equip de dos rescatadors amb els dispositius habituals de l’helicòpter. Just quan l’aparell feia una maniobra d’aproximació cap a la zona on aparentment hi havia les dues dones atrapades, un dels bombers ha vist un cos inert.

Davant d’això, l’uniformat ha saltat per comprovar si passava alguna cosa i l’únic que ha pogut comprovar era que l’home restava mort, sense pulsacions i amb els cops i lesions producte d’una caiguda que segons fonts policials seria accidental, fortuïta. Segons fonts dels bombers, el cadàver s’hauria trobat també cap a la zona de pic, ja passats els tres estanys del circ de Tristaina. Per les proximitats on hi havia l’home no hi transitava ningú més.

Des d’aquell mateix moment s’han activat tots els dispositius establerts en el protocol per fer front a aquests successos. Així, s’han traslladat fins al lloc més efectius dels bombers i agents de la policia. També ha estat activada la comitiva judicial. Mentre els agents del cos d’ordre començaven a treballar en la identificació del cadàver, s’ha culminat sense més problemes el rescat de les dones la trucada de les quals ha permès localitzar de forma casual el difunt. 

Les dones no patien cap mena de problema més enllà del fet d’haver-se quedat a atrapades. S’han rescatat i han estat evacuades cap a la Coma d’Arcalís, que era on tenien estacionat el cotxe amb el qual havien arribat al Principat.

Més tard, sobre les sis de la tarda, s’ha procedit a l’aixecament del cadàver i al seu posterior trasllat a l’hospital per tal de practicar-li les proves forenses pertinents i poder determinar la causa de la mort. També per poder delimitar l’hora en què s’hauria produït la mort i, per tant, molt probablement, saber també el moment en què hauria tingut lloc l’accident. La policia ha pogut establir que es tractava d’un turista francès de 72 anys i està treballant en la recerca de la família per comunicar-li la luctuosa notícia alhora que es mira d’establir com havia arribat al Principat i si l’havia acompanyat algú més.

Etiquetes

Comentaris

Trending