Trobada estèril entre Martí i Viladomat: la fractura de Grandvalira tira endavant

Després de la ‘crida desesperada’ del cap de Govern per poder localitzar el màxim responsable de Saetde, polític i empresari comparteixen un àpat però sense arribar a cap mena d’acord ni solució

Joan Viladomat i Toni Martí durant un acte de la CEA en què van coincidir.
Joan Viladomat i Toni Martí durant un acte de la CEA en què van coincidir.
Els laments del cap de Govern, Toni Martí, que no hi havia manera que pogués localitzar el conseller delegat de Saetde i home fort del sector empresarial de la neu al Principat, Joan Viladomat, polític i empresari han mantingut una trobada al voltant d’una taula que ha acabat com havia començat: sense cap mena d’acord. Per tant, ara per ara, la dissolució de Grandvalira continua endavant. De fet, no es preveu que hi hagi cap trobada entre els responsables de Nevasa que han de trobar una solució de futur per a la societat fins al setembre.

De la trobada que han mantingut Martí i Viladomat no n’han transcendit massa detalls. Tot i ser un dinar llarg i cordial, segons les fonts, quant al fons de la qüestió ha acabat com havia començat. L’empresari hauria vingut a dir al mandatari governamental que la situació ha anat massa enllà i que ell pretén seguir el seu full de ruta, que és potenciat tant com pugui Saetde al marge d’Ensisa i aprofitar les sinergies que li pugui donar el control majoritari que ara ostenta de Secnoa, per tant de la gestió de l’estació d’Arcalís.

Martí voldria salvar la marca Grandvalira gairebé al preu que sigui. Però, de moment, no hi ha cap reunió prevista entre els executius que han de mirar de trobar la fórmula per trobar un nou encaix entre Saetde i Ensisa. I al preu que sigui tampoc no pot ser perquè una de les demandes de Viladomat seria que es faci marxa enrere amb la plataforma de Soldeu, demanda a la qual de cap manera es pretén accedir tot i que, molts dels implicats fins i tot en la construcció de la infraestructura que ha de permetre allargar la pista de l’Avet, veuen ara amb preocupació l’impacte que realment té l’estructura i que no haurien imaginat.

El cap de Govern busca desesperadament un o diversos elements de volada positiva per intentar-los presentar com a grans èxits durant el debat d’orientació política que, per ara, manté programat per als dies 17 i 18 de setembre. L’aturada del projecte del ‘The Cloud’ està suposant un cop molt fort per a l’executiu, que Martí voldria revertir, per exemple, anunciant una solució sobre el manteniment de la marca i el forfet de Grandvalira més enllà de la propera temporada o intentant arribar a un ampli acord entre administració, colliters i fabricants de tabac que li permetre ‘vendre’ encara com a millor del que han dit fins ara l’acord amb la UE, sobre el qual persisteixen, i molt, els dubtes.

Martí es va lamentar aquest dilluns d’haver intentat localitzar durant diverses vegades Joan Viladomat i veure com les seves trucades eren infructuoses. Dies enrere ja havia anunciat que pensava dedicar el mes d’agost a mirar de posar tiretes a la fractura entre Ensisa -que aquest dimarts ha escenificat la celebració del desè aniversari del camp de golf de Soldeu, que ha permès divisar la grandesa i l’impacte de la plataforma- i Saetde per salvar Grandvalira. 

El mateix anunci que havia fet unes setmanes abans en la firma de l’acord entre la societat encampadana i el comú d’Ordino o l’estiu passat quan va muntar una reunió amb els cònsols només anunciar-se el trencament del domini esquiable de les Valls d’Orient i anunciar la posada en marxa d’una taula per al debat i el desenvolupament del sector de la neu que va quedar en allò. Un anunci. Paraules. Avui les paraules han anat acompanyades d’un àpat però no han anat gaire més enllà.

Comentaris

Trending