Jutgen una víctima de violència de gènere acusada de falsificar la signatura del seu agressor

Encara que l’informe pericial elaborat per la Guàrdia Civil espanyola no pot assegurar que la dona fos l’autora del delicte la fiscalia considera que hi ha indicis suficients per condemnarla a 18 mesos de presó condicional

Aquest dijous inicialment estava programada la vista del recurs contra l'execució, però s'ha anul·lat el tràmit.
Aquest dijous inicialment estava programada la vista del recurs contra l'execució, però s'ha anul·lat el tràmit. Toni Solanelles

Una dona víctima de violència de gènere s’enfronta ara a 18 mesos de presó condicional després que el seu agressor la denunciés, segons ell, perquè va falsificar la seva signatura per canviar la titularitat del vehicle familiar i així poder vendre-ho. L’acusada ha declarat que va ser l’home qui va dur a terme la firma i que necessitava els diners per liquidar els deutes que va contraure després que l’agressor fos expulsat del país i marxés a Luxemburg amb tots els estalvis que tenien en comú. 

El denunciant va ser condemnat per maltractaments l’any 2008 i va ingressar a la presó uns mesos, però la dona va acabar retirant la denúncia convençuda que el seu marit canviaria. Durant els 4 anys següents l’home va continuar agredint la seva parella, fins que, després d’una greu pallissa el 2012 va ser detingut i expulsat del Principat. La dona es va deslliurar del seu agressor, però va continuar rebent amenaces i coaccions per part del marit. Sense recursos ni feina i havent perdut els estalvis que tenia per culpa de l’home, assegura que va trobar-se amb ell a Andorra i que van signar uns papers per canviar de titular el vehicle que tenien i donar-lo com a pagament dels deutes que havia acumulat.  

No obstant això, l’home va efectuar una denúncia argumentant que la seva signatura s’havia falsejat. En aquest context, la Guàrdia Civil espanyola va dur a terme una prova pericial per mirar d’aclarir qui va firmar el document en qüestió i va concloure que no podien atribuir a la processada la falsificació de la signatura, però que, en tot cas, s’apreciaven les suficients irregularitats en el traçat per a determinar que no era la firma del denunciant.  

Durant la vista també han declarat les dues filles que tenen en comú l’exparella, les quals han ratificat que el pare va vindre a Andorra per signar els papers i que estava d’acord amb la venta del vehicle sempre que ell pogués tornar a casa.

Durant la vista també han declarat les dues filles que tenen en comú l’exparella, les quals han ratificat que el pare va vindre a Andorra per signar els papers i que estava d’acord amb la venta del vehicle sempre que ell pogués tornar a casa, una condició que van acceptar inicialment per les dificultats econòmiques que tenien però que més tard van refusar i van precipitar la denúncia de l’agressor.  

La fiscalia ha considerat que hi ha indicis suficients per atribuir la falsificació de la signatura a la processada perquè “l’informe pericial dona a conèixer que ambdós firmes, la d’ella i la de l’exmarit, tenen una traça impossible de reprimir idèntica” i ha afegit a la seva argumentació que els deutes que tenia la dona l’haurien forçat a cometre el delicte. Així doncs, ha demanat que sigui condemnada a 18 mesos de presó condicional i al pagament de les despeses processals causades.  

Per la seva part, l’advocada defensora ha demanat l’absolució de la seva representada perquè “l’informe també diu que no es pot atribuir la signatura de l’home a l’acusada” i ha subratllat que tant la dona com les seves filles sostenen que va ser l’agressor qui va firmar el document. 

Comentaris (1)

Trending