La justícia comissa el xalet de la família de Juberri que traficava amb tabac

El Superior ha rebaixat les condemnes dels implicats en l’operació ‘Unlucky’, però ha mantingut l’import de les multes i ha decomissat el domicili

Una imatge de la Seu de la Justícia.
Una imatge de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

La família de Juberri implicada en l’operació ‘Unlycky’ no ha estat absolta pel Tribunal Superior. No obstant això, tres dels implicats han obtingut una rebaixa de la seva condemna, però la justícia ha mantingut l’import de les multes i, a més, ha decomissat el domicili dels processats. L’operativa policial en qüestió va permetre desmantellar una xarxa de contraban de tabac l’any 2016 i el cap de la trama, el pare de la família, va fugir del país quan va obtenir la llibertat condicional.  

A l’agost, la sentència del Tribunal de Corts imposava 7,5 anys de presó i 300.000 euros de multa al cervell de la xarxa, l’únic que va estar a la presó i que havia estat jutjat en rebel·lia després de fugir del país. La resta de detinguts, entre els quals la seva dona i el seu fill, van rebre penes d’entre d’un i dos anys de presó i multes de 100.000 euros.  

Una imatge de l'edifici de la Seu de la Justícia.

Relacionat

I el xalet... també

Ara, el Superior ha rebaixat les condemnes dels recurrents fins al punt que només hauran de complir entre 1 i 4 mesos ferms a la presó i la resta l'acabaran en règim de condicional, però el pagament dels 100.000 euros per part de cadascun dels integrants s’ha mantingut. Per la seva part, la fiscalia va demanar que es decomissés el xalet de la família en considerar que es va pagar amb diners procedents del contraban i la petició s’ha acceptat. A banda, Corts va comissar els vehicles de luxe emprats per transportar el tabac.  

En el seu recurs, la mare i el fill argumentaven que, tot i tenir constància de l’activitat il·legal del pare, conegut a Sant Julià de Lòria com ‘el panadero’, ells no participaven activament. Per aquest motiu, demanaven una rebaixa de la pena de presó i, sobretot, que la multa econòmica fos inferior.  

Comentaris (1)

Trending