La justícia comissa a favor de l’Estat una furgoneta manipulada per amagar mercaderia sensible

El propietari, condemnat també a tres mesos de presó condicional i a un any d’inhabilitació sense poder operar amb aquests materials, no va amagar l’enuig en conèixer la sentència: “quina vergonya de país”, va cridar

La Seu de la Justícia.
La Seu de la Justícia.

El Tribunal de Corts ha condemnat el propietari d’una furgoneta de repartiment de peix dins de la qual la policia va detectar dues cavitats fetes expressament, a l’entendre de la fiscalia i, ara també, dels magistrats, per amagar mercaderia i poder-la passar de contraban. Malgrat que durant el judici l’home va assegurar en reiterades ocasions que ell no havia encarregat la seva construcció, la sentència considera que efectivament les va fer per a una activitat il·lícita. Més enllà de pena de presó condicional, el que més mal li ha fet ha estat el comis del vehicle, com va evidenciar en escoltar la resolució.

L’acusat i ara condemnat no es va tallar. “Quina vergonya de país”, va exclamar un cop va tenir la confirmació que, tret que un possible recurs davant el Superior, canviï la situació, no tornarà a poder fer servir la furgoneta. En ella, la policia havia detectat dos amagatalls en el marc d’un control rutinari i, per això, va obrir una investigació per intentar determinar quin era el seu comès.

I aquesta indagació va acabar determinant que l’ús no seria pas lícit. Al contrari, segons fiscalia s’empraven per intentar passar d’amagat mercaderia sensible. De fet, l’acusat tenia antecedents a Espanya per tràfic de tabac de contraban. A Andorra, en el moment de la detenció, tenia una peixateria i la furgoneta la feia servir per portar el gènere des del país veí i per la seva distribució al Principat. Això sí, va assegurar que qui més la conduïa era un empleat seu a qui, de fet, va arribar a acusar de ser els responsables dels dos compartiments ocults.

Accés principal a la Seu de la Justícia.

Relacionat

Renault (pel) Tràfic?

Una de les proves emprades per la fiscalia eren les factures d’un taller mecànic de Manresa, especialment una segona d’una peça que substituiria una part de les cavitats deteriorada. D’aquesta, el processat va assegurar no saber-ne res. La posterior declaració del propietari del taller hauria acabat de treure l’entrellat.

En la sentència, notificada aquesta setmana, el Tribunal de Corts considera culpable l’acusat. En concret, ha estat condemnat per un delicte de modificació de les parts de l’estructura d’un vehicle per crear espais per ocultar mercaderies. Se li han imposat tres mesos de presó condicionals, a banda d’una inhabilitació d’un any durant el qual no podrà operar amb mercaderia considerada sensible.

Ara bé, per la seva reacció en escoltar la sentència, el que més li ha dolgut és fet de perdre el vehicle. El tribunal també ha acordat el comís en favor de l’Estat de la furgoneta, per cert, una Renault Trafic. La seva reacció va ser contundent, com bé va poder comprovar el treballador judicial que li va llegir.  

 

Comentaris (4)

Trending