Condemnat per blanqueig el ‘rei del tomàquet’

La pena és de tres anys de presó, una multa de 2,5 milions d'euros i el comís dels diners d'un compte

Comentaris

Una imatge de la Seu de la Justícia.
Una imatge de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

El Tribunal de Corts ha condemnat a tres anys de presó i una multa de 2,5 milions d'euros a l'empresari nord-americà Scott Sayler, conegut com el 'rei del tomàquet' per un delicte major de blanqueig de diners. A més, l'expulsa del Principat per un període de 20 anys i li comissa els béns i actius, així com dels beneficis que se n'hagin derivat d'un compte a Crèdit Andorrà de 3 milions de dòlars.

Scott Sayler té tres milions de dòlars bloquejats a l'entitat bancària des del 2010 que, segons la fiscalia, provenen de les activitats il·legals (suborns i xantatges per manipular preus del tomàquet processat) per les quals va ser condemnat a sis anys de presó al seu país.

Va ser el fundador i màxim responsable del grup empresarial SK Foods. Durant bona part de la dècada dels noranta i la primera del segle XX l’empresa va liderar el sector de l’alimentació. Ho hauria fet, però, amb pràctiques il·legals, segons la Justícia dels Estats Units, com ara suborns i extorsions per fixar els preus de la indústria el tomàquet processat.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending