Treure a passejar el gos com a excusa per socialitzar 

La policia acudeix al camí de l’Oratori d’Encamp on un grup de gent feia petar la xerrada com si res al costat dels seus respectius cans

-
-
Treure el gos a passejar s’ha convertit en una gran o com a mínim recurrent excusa per poder sortir de casa aquests dies de confinament. Hi ha propietaris de cans que mai fins ara no havien tret del domicili la mascota en tantes ocasions com ho fan en l’actualitat. Un grup de persones ha hagut de rebre aquesta tarda la visita de la policia, al camí de l’Oratori d’Encamp, atès que havien convertit la passejada amb una autèntica reunió d’amics.

L’escena s’ha viscut aquesta tarda en un prat que el comú encampadà va habilitar, justament, perquè els ciutadans de la parròquia hi poguessin anar a passejar les mascotes. Però en la situació actual, amb requeriments obligatoris de confinament, no es donen les condicions necessàries per dur a terme segons quines pràctiques. Com la trobada del grup de persones amb l’excusa d’haver d’anar a passejar el gos. Els propietaris de cans han primer escoltat les peticions formulades per un agent de circulació i posteriorment han hagut de ser agents de policia els que s’han acostat fins l’indret a demanar-los que tot i entenent que s'ha de sortir a treure el gos, cal respectar uns marges de distanciament. Després de la 'recomanació policial' els presents s'haurien distanciat i s'hauria donat per acabat el 'problema'.

Encara que hi ha persones que, per motius diversos, necessiten sortir al carrer i ho tenen permès, la situació de confinament malauradament porta a moments de tensió. Els que surten i de vegades ho fan amb motiu perquè se senten assetjats per altres ciutadans, que ‘controlen’ les sortides. I alguns que retreuen sortides indegudes, es veuen increpats per les persones insolidàries, que en algunes ocasions planten cara. També a Encamp, per exemple, s’ha pogut veure com un grupet de persones passejaven sense miraments pel camí que porta cap a Engolasters. Una de les persones sortia a fumar, l’altra a passejar el gos i la tercera, un adolescent, s’avorria i havia de prendre l’aire. Situacions tan quotidianes en altres moments que ara causen indignació.

Comentaris (8)

Trending