Traslladen a Andorra una pacient de la Seu afectada per coronavirus

Serà ingressada a la unitat de cures intensives de l’hospital de Meritxell per rebre una ventilació mecànica que no li poden oferir al centre sanitari de la capital alturgenllenca

-
-

La unitat de cures intensives de l’hospital de Meritxell rebrà en les properes hores una pacient de coronavirus provinent de la Seu d’Urgell. El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha acceptat la petició feta des del centre de la capital alturgellenca, ja que disposa de prou capacitat per oferir ventilació mecànica, a diferència del que succeeix a la comarca veïna. Des del Govern, el ministre de Salut, Joan Martinez Benazet, ha remarcat la predisposició a ajudar a les zones properes si així ho necessiten.

Actualment, hi ha 16 persones ingressades a la unitat de cures intensives de l’hospital. Per tant, “estem molt per sota de la nostra capacitat de respiració mecànica, tant pel que fa a material com a personal”, ha indicat el titular de Salut. Més, tenint en compte que els darrers dies han arribat diversos respiradors.

Amb aquesta realitat a la taula, s’ha entès que es podia acceptar la petició feta des de l’hospital de la Seu per ingressar una persona de 78 anys a la qual no podien ventilar. “S’està preparant el trasllat i serà atès mecànicament a la nostra UCI”, ha apuntat Benazet, que ha destacat la “bona notícia” que suposa “poder ajudar-nos entre veïns”, ja que “hem aconseguit contenir l’epidèmia”.

El ministre ha recordat que aquest suport, de fet, és mutu. Així, ha volgut posar en relleu que “França ens va oferir llits a Foix i a Ax-les-Thermes” i que “Catalunya també ens ajuda”, tot posant l’exemple de la dona atropellada dijous, que va ser traslladada a l’hospital de Sant Pau on, malauradament, va morir. “De la mateixa manera que ara ventilarem una persona de la Seu, també estem a disposició dels companys d’Occitània. Mentre tinguem capacitat de fer-ho ho farem”, ha afirmat, tot remarcant que “han de saber que a Andorra som els seus germans i tenim ganes d’ajudar els veïns”.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending