Traslladaran padrins de residències privades a hotels o a cases de familiars

El Govern pren la mesura veient la situació dramàtica de centres similars a països veïns i amb l’objectiu d’espaiar més els usuaris i reduir el risc de contagi del coronavirus

Un instant del trasllat de pacients del Cedre a un hotel.
Un instant del trasllat de pacients del Cedre a un hotel.

El Govern ha decidit iniciar també separació de residents a altres centres sociosanitaris, més enllà del Cedre. Es vol espaiar els interns per reduir al màxim el risc dels contagis pel coronavirus. En la ment es té la situació, en molts casos dramàtics, que s’està vivint a moltes residències dels països veïns, amb un gran nombre de casos positius i, malauradament, de víctimes mortals.

Per això, igual que ja es va fer al Cedre, amb separació d’usuaris i, fins i tot, amb uns 40 d’ells traslladats a un hotel escaldenc, una iniciativa similar s’està acabant de tancar amb altres centres del país. “Intentarem compartimentar al màxim els espais per fer més difícil la propagació”, ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

De moment, ja s’ha començat a parlar amb les famílies per assegurar-se el seu vistiplau. La idea és traslladar a alguns dels residents a hotels. D’aquesta forma, els que es quedin a les residències tindran un espai més gran amb relació a altres usuaris. En alguns casos, els padrins podrien tornar temporalment a casa dels parents, ja que aquests sí que tenen, en l’actual situació de confinament, la possibilitat d’atendre’ls.

“Prenem aquesta decisió mirant les notícies que arriben de tot arreu del món”, ha indicat Benazet. El titular de Salut ha recordat que a molts centres similars s’estan registrant víctimes del Covid-19. “Pensem que ens permetrà lluitar millor contra el virus. Hem valorat i creiem que pot ser útil perquè posem més dificultats a la malaltia”, ha comentat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending