Malestar dels usuaris del vol a Madrid: dos cops a Alguaire des que Air Nostrum ha retingut la ruta

Aquest divendres al migdia, Air Nostrum ha comunicat als passatgers que hi havia un retard en la sortida des de la Seu i hores després ha explicat que es desvia l’operativa cap a l’aeroport lleidatà per “motius tècnics”

Exterior de la terminal de l'aeroport aquest divendres a la tarda.
Exterior de la terminal de l'aeroport aquest divendres a la tarda.

Els passatgers habituals del vol entre la Seu i Madrid pensaven que després d’una experiència d’un any i amb Air Nostrum afiançat en l’operativa de la línia, tot plegat havia d’anar a millor. Doncs resulta que no. Ben al contrari, des que la companyia espanyola s’ha assegurat la concessió de la línia, aquest divendres és la segona vegada que hi ha anomalies i cal desviar tota l’operativa cap a l’aeroport d’Alguaire. La indignació és màxima entre els usuaris.

Segons que han explicat testimonis presencials, clients de la línia, aquest migdia l’operadora els ha contactat a través de correu electrònic per explicar-los que el vol sortiria amb mitja hora de retard. La previsió inicial era que el vol sortís de la Seu a les 16.20 i, per tant, calia estar a l’aeròdrom de Montferrer vers les 15.30. Amb el retard de mitja hora, es preveia que l’avió d’Air Nostrum s’enlairés a les 16.50 des de la instal·lació d’Andorra-la Seu.

WhatsApp Image 2022 12 23 at 16.06.25
El bus amb el qual han estat traslladats els viatgers a l'Alguaire.

Però els passatgers s’han trobat que quan ja estaven de camí cap a la Seu d'Urgell, amb el mitjà de transport que s’escaigués, se’ls ha tornat a contactar, ara ja telefònicament, per advertir-los que quan arribessin a l’aeroport urgellenc a l’hora convinguda, els esperaria un autobús que els traslladaria, per carretera, cap a Alguaire. Ara, el vol, hauria de sortir aparentment deu minuts després de les 6 de la tarda.

Alguns dels afectats han contactat directament amb Air Nostrum, que l’única resposta que ha donat és que hi ha “problemes tècnics” que obliguen a procedir a la desviació. Els passatgers lamenten que mentre ha durat el procés de selecció de la concessionària -que, de fet, només podia ser Air Nostrum perquè va ser l’única companyia que es va presentar- no hi va haver cap anomalia. Només adjudicada la concessió de la línia, ja hi ha hagut, almenys, dues desviacions amb pocs dies. Aquest fet coincideix amb la vaga de pilots de la companyia que ha obligat a cancel·lar quaranta-tres vols entre dijous i divendres amb motiu de la mobilització convocada pel sindicat Sepla, en plena campanya de Nadal.  La companyia ha lamentat “els inconvenients causats” i ha assegurat que fa tot el possible per oferir solucions alternatives als afectats.

Comentaris (7)

Trending